MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

Člane ŽPS in ključarje vabim v ponedeljek, 8. maja ob 20. uri na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

BIRMANSKA DEVETDNEVNICA

V soboto, 20. maja ob 10. uri bo 54 birmancev in birmank prejelo zakrament sv. birme. Na prejem tega zakramenta se je potrebno tudi duhovno pripraviti, zato bomo v četrtek, 11. maja začeli z birmansko devetdnevnico v čast Sv. Duhu. Med sveto mašo bomo prisluhnili šmarničnemu branju in na koncu bodo litanije v čast Sv. Duhu.

Birmanci, starši in botri ste vabljeni, da se v tej neposredni pripravi na podelitev zakramenta sv. birme vsak dan udeležite sv. maše, ki je ob 19. uri. V tem času bo sv. maša zvečer tudi v ponedeljek, torek in sredo.

Po sv. maši bo vsak dan še kratka priprava na prejem zakramenta sv. birme.

Pred podelitvijo zakramenta sv. birme se bo birmovalec g. Tadej Linasi v sredo, 18. maja ob 18.30 uri srečal z našimi birmanci, kjer bo preveril njihovo znanje J. Tudi na to srečanje vabljeni starši in botri.

 

PRVOOBHAJANSKI DAN

V soboto, 13. maja med 9. in 12. uro obhajamo prvoobhajanski dan.

Dragi prvoobhajanci/ke! Pridite, da se pripravimo na prejem prvega svetega obhajila.

 

IZREDNI DELIVCI OBHAJILA

V župniji imamo tri izredne delivce obhajila: Janka Zidarja, Branka Goleža in Marka Dečmana. V postnem času je škofijska Karitas pripravila posebna izobraževanja za izredne delivce obhajila. Tega duhovnega izobraženvanja so se udeležili iz naše župnije Miha Smole, Gašper Jagodič in Branko Golež. V nedeljo, 14. maja bo med sv. mašo ob 10.15 uri obred uvedbe v službo izrednega delivca obhajila. Vsem imenovanim se zahvaljujem, da opravljate in boste opravljali službo izrednega delivca obhajila.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

V sredo, 10. maja ob 17. uri je redno ministrantsko srečanje.  Ministranti, lepo vabljeni.

 

MINISTRANTSKI VIKEND

Spoštovani starši ministrantov. Od petka, 2. junija do nedelje, 5. junija bo potekal ministrantski vikend na Sladki Gori. Začeli bi v petek ob 17h, končali pa s sveto mašo na Sladki Gori ob 10.30. Del časa bomo namenili duhovni poglobitvi ob izbranem svetniku, molitvi, sv. maši, ministrantskemu izobrazevanju in sprostitvi ob igri in sportu. Zaradi organizacije programa prosimo za prijave otrok. 

Hkrati vabim na srečanje za starše ministrantov, ki bi bil predvidoma 17. maja po večerni sv. maši v župnišču Šmarje. Tedaj bi se se bolj detaljno pogovorili o ministrantskem vikendu. 

 

ŠMARNICE

Mesec maj je mesec, ki je posvečen Božji materi Mariji. Lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Zjutraj ob 8. uri so šmarnice s sveto mašo za odrasle, zvečer ob 19. uri pa za otroke in mladino. Za otroke in mlade so šmarnice v ponedeljek, torek in sredo brez sv. maše, v četrtek, petek in soboto pa s sveto mašo. Lepo vabljeni.

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 14. maja ob 16. uri ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti, ki jo bomo imeli pri Slomškovi kapeli – pri Fišerjevih na Pijovcih.

 

MAJSKA MOLITVENA PRIPRAVA NA SVETOVNI DAN MOLITVE ZA SINODO

Papež Frančišek nas je povabil, da oktobrsko sinodalno srečanje škofov v Rimu podpremo s skupno molitvijo ob zaključku šmarnic 31. maja. Slehernega vernika poziva, da izbere pot konkretnega služenja kot način oznanjevanja veselega oznanila. Vse, ki hodimo skupaj kot Cerkev celjske škofije vaim,da se odzovemu povabilu Petra našega časa! (škof Maksimiljan)

Tudi v naši celjski škofiji bomo v mesecu maju pri sv. maši vključevali molitev za sinodo. V ta namen bo ob koncu sv. maše kratka molitvena spodbuda iz Božje besede in iz sinodalnih besedil, ki nam bodo pomagale prebujati zavest, da smo vsi Cerkev in da smo skjupaj na poti. Ob Mariji in pod njenim varstvom bomo prosili za razsvetljenje in odprtost Svetemu Duhu. 

 

ORATORIJ 2023

V oratorijski zgodbi bomo spremljali preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobili zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka.

Letošnje geslo »Stopi na pot!« je vabilo vsem otrokom, mladim, staršem in vsem nam, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija. Že sedaj lepo vabljeni.

 

KONCERT PRI SV. ROKU

Ob zaključku sezone Obrtniški moški pevski zbor Šmarje pri Jelšah pripravi koncert. Letos bo to v petek, 12. maja ob 18. uri v podružnični cerkvi sv. Roka. Poleg njih bosta še nastopila moški pevski zbor Rogaška Slatina in žensko pevsko društvo Rosana Rogaška Slatina.

Nastopajoči bodo veseli, če jih bomo počastili s svojim obiskom. Lepo vabljeni, da si v petek, 12. maja ob 18. uri rezervirate čas in v naši podružnični cerkvi sv. Roka prisluhnete zborovskemu petju OMPZ Šmarje pri Jelšah, MPZ Rogaška Slatina in ŽPD ROSANA Rogaška Slatina.  

 

ROMANJE

Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 8 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.