SESTANEK S STARŠI BIRMANK/CEV

V soboto, 20. maja ob 10. uri je slovesnost podelitve zakramenta sv. birme. 54 birmancev in birmank bo potrjenih z darovi Svetega Duha. Starše birmancev in birmank vabim na sestanek, ki bo v ponedeljek, 24. aprila ob 17. uri v veroučni učilnici. Lepo vabljeni.

 

SESTANEK S STARŠI PRVOOBHAJANK/CEV

Na binkoštni praznik, v nedeljo, 28. maja ob 10.15 uri bo slovesnost prvega sv. obhajila. Starše veroučencev in veroučenk 3. razreda vabim na sestanek, ki bo  v torek, 25. aprila ob 17. uri v veroučni učilnici pri Muzeju baroka. Lepo vabljeni.

 

VEROUK: V ponedeljek in torek imamo redno verouk. V sredo, 26. aprila ni verouka. Verouk imamo spet v sredo, 3. maja.

 

MARKOVA PROCESIJA je v torek, 25. aprila. Ta dan je god sv. Marka. Ob 19. uri se dobimo pri Bračkovem križu na razpotju proti sv. Miklavžu in Orehku in nato je Markova procesija do p. c. sv. Miklavža, kjer je sv. maša. Lepo vabljeni!

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

Cerkev vsako leto udejanji besede Jezusa Kristusa »Prosite torej Gospodarja žetve, naj pošlje delavcev na svojo žetev« (Mt 9,38) s tednom molitve za nove duhovne poklice. »Poklicani, da bi živeli« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki bo v Cerkvi v Sloveniji potekal od 23. do 30. aprila 2023. Teden molitve za duhovne poklice nas želi spodbuditi, da se odpremo Božjemu vabilu in prepoznamo, kje je naše mesto v Božjem načrtu. Ta teden molitve za duhovne poklice je lepa priložnost za molitev in premišljevanje občestva vernikov in posameznikov o daru in potrebnosti duhovnih poklicev v Cerkvi. Poseben pečat naj temu da osebna in skupna molitev, premišljevanje Božje besede, sveta maša… Molimo za nove duhovniške poklice in prosimo, da tudi iz naših župnij stopi kdo na pot duhovništva ali redovništva.

 

JOŽEF DELAVEC – 1. maj: Marijin deviški mož in Jezusov krušni oče je bil delavec – »tesar«. Bog je poklical Jožefa, da bi z delom svojih rok preživljal učlovečenega božjega Sina, dokler ne bi dorasel. Cerkev kaže nanj kot na zavetnika in zgled vseh delavcev, predvsem tistih, ki živijo od dela svojih rok. V ponedeljek, 1. maja je sveta maša samo ob 9. uri v podružnični cerkvi sv. Roka. Lepo vabljeni. Bogoslužje tega praznika nas živo opozarja na nekaj, kar je v redu odrešenja zelo velikega pomena: na socialni položaj tistega svetega moža, katerega je poleg Deviec Marije Bog najgloblje pritegnil v zgodovino odrešenja.

 

ŠMARNICE: Mesec maj je mesec, ki je posvečen Božji materi Mariji. V tem mesecu nabiramo šmarnice za Marijo, zato ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Šmarnice so vsak dan zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Za otroke in mlade so šmarnice v ponedeljek, torek in sredo brez sv. maše, v četrtek, petek in soboto pa s sveto mašo.

Dragi otroci in starši lepo vabljeni. Pri šmarničnem branju za otroke bomo ob Mariji pogledali v Sveto pismo. Spoznvali bomo razne svetopisemske zgodbe. Pri šmarničnem branju za odrasle Glas z Gore: Življenje Božje služabnice Magdalene Gornik bomo spoznavali Božjo služabnico, ki je prvo mistično doživetje doživela že pri rosnih dvanajstih letih. Po srečanju z Božjo materjo Marijo se je odločila, da bo svoje življenje darovala Jezusu.

 

ŠMARNICE PRI DOLENČEVI KAPELI V DRAGOMILEM so v nedeljo, 7. maja ob 16. uri.  Lepo vabljeni.

 

  1. FLORJAN – 4. maj

V četrtek, 4. maja obhajamo god sv. Florjana, ki je zavetnik gasilcev in gasilk. Gasilci in gasilke bodo svojega nebeškega zavetnika počastili v soboto, 6. maja ob 17. uri s sv. mašo za vse žive in pokojne gasilce in gasilke pri gasilskem domu PGD Šmarje pri Jelšah.

 

PRVI PETEK – 5. maj sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan je obisk bolnikov na domu.

PRVA SOBOTA – 6. maj : Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 22. ure.

 

PRVA NEDELJA – 7. maj Prvo nedeljo v mesecu maju obhajamo 7. maja. Kot je običajno bo takrat tudi darovanje okoli oltarja – ofer, za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

ORATORIJ 2023: V oratorijski zgodbi bomo spremljali preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobili zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka.

Letošnje geslo »Stopi na pot!« je vabilo vsem otrokom, mladim, staršem in vsem nam, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija. Že sedaj lepo vabljeni.

 

ROMANJE: Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 12 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu so za naše svetišče in veroučne prostore skrbeli verniki iz Vrha in Močel. Iskrena hvala, da ste v tem mesecu skrbeli za snažnost in lepoto našega svetišča in veroučnih prostorov. V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.