MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V ponedeljek, 1. avgusta ob 20.00 uri vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Janku Čakšu v Krčevine.

 

PRVI ČETRTEK: V četrtek, 4. avgusta, ki je prvi v mesecu ste lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice, stanovitnost in svetost duhovnikov. Ob 18.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 19. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK v mesecu sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA : Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše bo izpostavljeno do 22. ure.

 

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU in ČIŠČENJE CERKVE: V soboto, 6. avgusta lepo naprošam kosce in grabljice, da pridete in pokosimo travnik med kapelami k sv. Roku. Košnja se prične ob 5.15 uri zjutraj. Več nas bo, prej bomo naredili. Lepo prosim za pomoč.
Prav tako bo v soboto, 6. avgusta ob 8. uri čiščenje cerkve in okolice.

 

PRVA NEDELJA – 7. avgust: Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU: V nedeljo, 7. avgusta bomo ob 10.30 uri pri p. c. sv. Lovrencu obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo, zato v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ne bo sv. maše. Vsi se dobro zavedamo, da je človek odvisen od narave, zato bomo še posebej prosili in moliti: Treska in hudega vremena. Reši nas, o Gospod. Prav tako bomo tudi prosili in molili: Kuge, vojske in lakote. Reši nas, o Gospod.

Lepo vabljeni k telovski procesiji in sveti maši.

 

PRAZNIK SV. LOVRENCA : V sredo, 10. avgusta, ko obhajamo god sv. Lovrenca bo ob 19. uri sv. maša v p. c. sv. Lovrenca.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADI GORI

V petek, 12. avgusta ob 20. uri ste lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro, kjer bo romarska sveta maša in po njej romarski vrtéc z lučkami. Drugi marijanski romarski shod z blagoslovom zelišč in sveč pa je v soboto, 13. avgusta ob 10. uri. Lepo vabljeni.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM: Župnija Zibika vabi na romarski shod na Tinsko, ki bo v nedeljo, 14. avgusta ob 19. uri. Lepo vabljeni.

MINISTRANTSKE VAJE: V petek, 5. avgusta ob 19.30 uri so ministrantske vaje v pripravi na slovesnost blagoslovitve obnovljene župnijske cerkve in posvetitve oltarja.

 

BLAGOSLOV OBNOVLJENE ŽUPNIJSKE CERKVE IN POSVETITEV OLTARJA

Pred dobrimi petimi leti, 1. julija so se začela obnovitvena dela pri naši župnijski cerkvi. V nedeljo, 14. avgusta ob 10. uri bo škof  dr. Maksimiljan Matjaž posvetil daritveni oltar in blagoslovil obnovitvena dela. Ta zgodovinski dogodek, ki ga lahko primerjamo z dogodkom izpred 150 let, ko sta se dozidali stranski kapeli, ali pa z gradnjo cerkve želimo obeležiti z raznimi dogodki. Vsi dogodki se bodo odvijali v župnijski cerkvi.

V ponedeljek, 8. avgusta ob 20. uri bo predstavitev del, ki so bila opravljena v teh petih letih. V sliki in besedi se bomo vrnili k začetkom in obudili spomin na izgled cerkve  in notranje opreme.

V torek, 9. avgusta ob 20. uri nam bosta spregovorili restavratorki Jerneja in Mojca Kos. Naslov predavanja: MED GOTIKO, RENESANSKO IN BAROKOM, konservatorsko-restavratorski postopki v zvonici cerkve Marije vnebovzete v Šmarju pri Jelšah.

V sredo, 10. avgusta ob 20. uri bo ob orgelski spremljavi koncert sopranistke Andreje Zakonjšek Krt, ki je nagrajenka Prešernovega sklada za leto 2022.

TRIDNEVNICA – v duhovni pripravi na posvetitev oltarja in blagoslova obnovljene cerkve nas bodo nagovorili duhovniki – domačini:

  • četrtek, 11. avgust ob 19. uri – g. Matej Dečman.
  • petek, 12. avgust ob 19. uri – g. Anton Hribernik SDB.
  • sobota, 13. avgust ob 19. uri – p. Branko Petauer OCist. Po maši priznani organist Tone Potočnik predstavil orgle in ima kratek orgelski koncert.

Nedelja, 14. avgust – dan posvetitve daritvenega oltarja in blagoslovitve obnovljene cerkve

  • 00 – slovesna sv. maša, ki jo vodi celjski škof msgr. dr. Maksimiljan Matjaž. Posvetil bo novi daritveni oltar in blagoslovil obnovitvena dela.
  • 30 – šotor na ploščadi pred Kulturnim domom: praznovanje ob dobrotah in priložnost za skupno druženje.
  • Kulturni program – predstavitev obnovitvenih del ter zahvala botrom in vsem sodelujočim.

V nedeljo, 14. avgusta si vzemimo čas in nedeljsko popoldne preživimo skupaj in se veselimo obnovljene cerkve. To naše skupno praznovanje bomo obogatili tudi s srečelovom, ki ga pripravlja naša Župnijska Karitas. Že sedaj lepo vabljeni, da takrat kupite srečke, saj je vsaka srečka dobitek J.

Naprošam pa vas tudi za prispevek pri pogostitvi J. Naprošam za vino, kruh in sladke stvari.

V petek, 12. avgusta se bo v župnijski kleti med 16. in 18. uro zbiralo vino za nedeljsko praznično popoldne J.

Prav je, da našo »Mater cerkev« praznično okrasimo.

V nedeljo, 31. julija gremo nabirat žingerl. Ob 16. uri se dobimo pri p. c. sv. Lovrenca. S sabo imejte to, kar je potrebno za nabiranje žingerla. Nabrati ga je potrebno zelooo veliko, saj je potrebno splesti cca. 150 m. Vabljeni tudi mladi.

Pri Metličarjevih (Bačevih) se bodo venci začeli plesti v ponedeljek, 1. avgusta, ob 20. uri. V župnijski kleti pa v torek, 2. avgusta ob 19.30 uri. Pri tem delu je potrebno veliko rok. Vabljeni tudi mladi. 

Ta zgodovinski dogodek bo v zgodovino naše župnije zapisan z zlatimi črkami. To veliko delo bomo zaznamovali z izdajo zbornika Marija na jezeru v katerem bo predstavljena

Dragi bratje in sestre. To je naš praznik. Ko praznuje družina, takrat pridejo skupaj vsi njeni člani. Ko praznuje župnija pa pridejo vsi njeni župljani. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega. Vernikom iz Dvora, ki ste v mesecu juliju skrbeli za župnijsko cerkve in veroučne prostore, se lepo zahvaljujemo