PRAZNIK SV. LOVRENCA: V ponedeljek je praznik sv. Lovrenca. Sveta maša pri sv. Lovrencu bo ob 9. uri.

ROMARSKA SHODA NA SLADI GORI: V sredo ob 20. uri, vabljeni na romarski shod na Sladko Goro, kjer bo romarska sveta maša in po njej romarski vrtec okoli cerkve. Drugi marijanski romarski shod, z blagoslovom zelišč in sveč, bo v četrtek, ob 10. uri. Romarski shod bo vodil Janko Rezar župnik župnije Velenje – Sv. Martin. Lepo vabljeni na romanje k Sladkogorski Materi Božji.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM: V petek, ob 19. uri, vabljeni na romarski shod na Tinsko.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE: V soboto je  zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik, saj je naša župnijska cerkev posvečena Marijinemu vnebovzetju. Zato res povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ob 7., 9., in slovesni sveti maši ob 10.15., ki jo bo vodil g. Jože Andolšek, profesor na slovenski gimnaziji v Celovcu.  Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji.

 

MOLITVENO BDENJE V CERKVI SV. ROKA IN SVETA MAŠA: V soboto lepo povabljeni na molitveno bdenje v cerkvi sv. Roka z začetkom ob 21. uri do polnoči, ko bo sveta maša v čast sv. Roku za zdravje in varstvo zoper kužne bolezni. Res lepo povabljeni, da se združimo v skupni in osebni molitvi, v besedi in pesmi hvalimo in prosimo Gospoda, naj nas obvaruje, kuge, lakote, vojske, treska in hudega vremena, naj nas na priprošnjo sv. Roka obvaruje bolezni na duši in telesu. Pridite molimo.

 

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA: V nedeljo je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v soboto 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod, slovesno mašo bo daroval srebrnomašnik gospod Srečko Hren, župnik župnije Celje – Sveti Duh. Po maši bodo litanije sv. Roka in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v nedeljo, bodo svete maše ob 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil pater Ernest Benko, župnik v Olimju. Letos še posebej povabljeni na romanje k sv. Roku, saj je sv. Rok eden glavnih priprošnjikov zoper kužne bolezni. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku. Vabim vas, da poživimo romarski duh, naj čim več avtomobilov ostane v dolini. Svete maše bo možno spremljati tudi zunaj cerkve, saj bo poskrbljeno za klopi in ozvočenje. Ceste ne bomo zapirali, bodo pa redarji poskrbeli da bo moč urejeno parkirati.

 

SVETE MAŠE PRIHODNJO NEDELJO : V nedeljo bo sveta maša ob 7. uri zjutraj v župnijski cerkvi. Pri sv. Roku bodo svete maše ob 8., 9., 10. in 18. uri.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA: V petek ob 9. uri, naprošeni, da očistimo in okrasimo cerkev sv. Roka za praznične dni.

 

DAR ZA OBNOVO ŽUPNIJSKE CERKVE: V prazničnih in romarskih bogoslužji bodo darovi namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Bog vam povrni za vsak vaša dar.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od ponedeljka 17. avgusta do četrtka 20. avgusta bo potekal počitniško oratorij za otroke. Zaradi okoliščin bo število udeležencev omejeno na 50 otrok.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu avgustu skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Stranja in Belega.