ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 18.30 uri v atriju Muzeja baroka. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci. Šmarnice za otroke bodo od petka naprej.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA, DELAVCA: V sredo, 1. maja, je praznik sv. Jožefa, Delavca. Pri sv. Roku bo sveta maša ob 10. uri.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU: Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA: Sobota je prva v mesecu, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše do 22. ure.

 

SVETA MAŠA Z GASILCI: 4. maja goduje sv. Florjan, ki je zavetnik gasilcev. Ob tej priložnosti bo v nedeljo sveta maša ob 10.15 uri, pri kateri bodo sodelovali tudi naši gasilci. Ob njihovem prazniku jim čestitamo in želimo vse dobro pri opravljanju njihovega plemenitega poslanstva, pomagati ljudem v stiskah.

 

ŠMARNICE PRI DOLENČEVI KAPELI: Prihodnjo nedeljo vabljeni k šmarnicam k Dolenčevi kapeli v Dargomilo ob 16. uri.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja. Vernikom iz Vrha in Močel, ki so v mesecu aprilu skrbeli za čiščenje in krašenje cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.