ŠMARNICE: Mesec maj prihaja h koncu in tudi sklep šmarnic se bliža. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle. Šmarnice za otroke in mladino bodo zvečer ob 18.30 uri v atriju Muzeja baroka. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci.

 

ŠMARNICE IN BLAGOSLOV KRIŽA PRI OJSTRŠEKOVIH NA VRHU

Danes, ob 16. uri, vabljeni k šmarnicam in na blagoslov križa k Ojstršekovim na Vrh.

 

SKLEP ŠMARNIC: V četrtek zaključujemo letošnje šmarnice. Za odrasle ob 9. uri, za otroke in mladino ob 18.30 uri pri sv. Roku.

 

ZAPOVEDAN PRAZNIK SV, REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi – Telovo. Sveti maši bosta ob 9. uri in ob 18.30 uri pri sv. Roku. Ob 18.30 bo tudi procesija z Najsvetejšim, pri kateri bodo sodelovali letošnji prvoobhajanci.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

V nedeljo bo pri sveti maši ob 10.30 pri sv. Roku, slovesnost prvega svetega obhajila. Lepo povabljeni k sveti maši družina in sorodniki prvoobhajancev.

 

VAJA ZA PRVO SVETO OBHAJILO

V soboto ob 9. uri bo vaja za vse prvoobhajance pri sv. Roku.

 

SVETA SPOVED ZA STARŠE PRVOOBHAJNCEV

Sveta spoved za starše prvoobhajncev bo v četrtke ob 17. uri, pri sv. Roku in v petek ob 18. uri v kapeli. Lepo vabljeni.

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo tudi obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu, po večerni sveti maši povabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejše do 22. ure.

 

PRVA NEDELJA

Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. bog povrni za vsak vaš dar.

 

NEDELJSKA SVETA MAŠA OB 7. URI

Zaradi parlamentarnih volitev prihodnjo nedeljo, bo sveta maša ob 7. uri zjutraj v veroučnih prostorih pri župnišču in ne v Kulturnem domu.

 

ROMANJE NA BREZJE Z ŽUPNIJSKO KARITAS

V soboto 16. junija, vabljeni na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje z župnijsko Karitas. Letos bo že 50-to vseslovensko srečanje starejših, bolnih in ostarelih. Odhod avtobus izza Kulturnega doma ob 7. uri zjutraj. Čim prej se prijavite.

 

MOLITEV ZA DOMOVINO

Slovenski škofje vabijo vse vernike, da v času pred državnozborskimi volitvami molimo molitev za domovino.

 

Troedini Bog, večna modrost! Ti vse čudovito urejaš in vodiš. Prosimo Te za naše voditelje, da bodo skrbeli za našo državo in slovenski narod. V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo. Naj voditelji ponosno in dostojno predstavljajo našo državo ter se zavzemajo za vse, ki so v kakršnikoli stiski. Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji, ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.

Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki se lepo zahvaljujemo.