ŠMARNICE

Mesec maj nas vabi k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in ob 18.30 uri za otroke in mladino v atriju Muzeja baroka. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci.

 

ŠMARNICE  IN BLAGOSLOV KRIŽA PRI DOMU STAREJŠIH V ŠMARJU:

Danes ob 16. uri, vabljeni na šmarnice in blagoslov križa pri Domu starejših v Šmarju.

ŠMARNICE IN BLAGOSLOV KRIŽA PRI OJSTRŠKOVIH NA VRHU

V nedeljo, ob 16. uri, vabljeni k šmarnicam in na blagoslov križa k Ojstrškovim na Vrh.

 

KOŠNJA TRAVNIKA MED KAPELAMI K SV. ROKU

Prihodnjo soboto ob 5. uri zjutraj naprošeni kosci in grabljice, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelami k sv. Roku. Lepo prosim za pomoč.

 

MOLITEV ZA DOMOVINO

Slovenski škofje vabijo vse vernike, da v času pred državnozborskimi volitvami molimo molitev za domovino.

 

Troedini Bog, večna modrost! Ti vse čudovito urejaš in vodiš. Prosimo Te za naše voditelje, da bodo skrbeli za našo državo in slovenski narod. V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo. Naj voditelji ponosno in dostojno predstavljajo našo državo ter se zavzemajo za vse, ki so v kakršnikoli stiski. Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji, ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.

Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

 

S KARITASOM NA TRIGLAVSKA JEZERA

V času od 7. do 8. julija, povabljeni s Karitasom na sedmera triglavska jezera. Cena prevoza, bivanja in toplega obroka v koči je 45€. Zagotovljeno je usposobljeno vodstvo. Prijavite se čim prej.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo z obnovo župnijske cerkve. Naprošeni, da s prostovoljni darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.