TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE: »Daj mi poslušno srce« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali od današnje nedelje 15. do prihodnje nedelje 22. aprila. Besedilo je vzeto iz poslanice, ki jo je za 55. svetovni dan molitve za duhovne poklice napisal papež Frančišek. V poslanici papež spodbuja, da se globlje zavemo, kako je poklicanost k veselju, ki nam ga namenja Bog, v središču našega življenja in kako je ta »Božji načrt namenjen možem in ženam vseh časov«. Povabljeni v tem tednu k sveti maši in molitvi za nove duhovne poklice. Vsak dan bomo pol ure pred sveto mašo molili pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice.

 

MOLITEV IN SVETA MAŠA ZA DUHOVNE POKLICE V MARIJINI CERKVI V CELJU: Prihodnja nedelja je nedelja Dobrega Pastirja, Svetovni molitveni dan za duhoven poklice. V Marijini cerkvi v Celju bo ob 15. uri molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Lepo povabljeni.

 

SVETE MAŠE OB NEDELJEH: Nedeljske svete maše ob 10.15 uri ni več v Kulturnem domu, ampak pri sv. Roku in sicer bo ta maša ob 10.30 uri, zaradi lažje prometne izmenjave avtomobilov pri sv. Roku.

 

VAJE OTROŠKEGA PEVSKEGA ZBORA: Vaje otroškega pevskega zbora bodo ob nedeljah v cerkveni hiši pri sv. Roku ob 9.30 uri.

 

ŠKOFIJSKI DAN MLADIH: Včeraj smo se z mladimi iz naše župnije udeležili škofijskega dneva mladih v Celju. Skupina mladih je sodelovala na kvizu o življenju in delu misijonarja Friderika Barge in usvojila prvo mesto. Glasbena skupina Lumen pa je ves čas srečanja, skrbela za glasbo in tudi igrala pri sveti maši, ki jo je vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Mladim iz naše župnije čestitamo.

 

ŠMARJE V CVETJU: Turistično društvo Šmarje vabi v nedeljo od 9.00 – 12.00 na ploščad pred kulturnim domom na prireditev Šmarje v cvetju. Po tradiciji bo vsak obiskovalec domov odnesel eno cvetlico v lončku.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovo župnijske cerkve. Naprošeni, da s prostovoljnimi darovi pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem, ki ste že pomagali in vsem, ki še boste.

 

ČIŠČENJE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu aprilu čistijo cerkev sv. Roka, kapelo in veroučne prostore verniki iz Vrha in Močel.