VEROUČNO LETO

V tednu, ki je pred nami začenjamo z letošnjim veroučnim letom. Na začetku prosimo in vabimo vse, da pomagamo otrokom pri njihovem verskem življenju. Najprej se otroci srečajo z verskim življenjem doma, v domači družini preko staršev in starih staršev. Verouk pomaga pri poglabljanju verskega življenja in širšemu poznavanju vere v kateri so otroci bili krščeni. Vse to pa nas vabi k temu, da bi v čim večji meri prakticirali vero v svojem vsakdanjem življenju. To pa vsi vemo, da ni najbolj lahko. Zato nam Bog pomaga z zakramenti; to je božja milost v moči katere smo sposobni tudi v tem svetu živeti svojo krščansko vero. Posebno mesto ima tukaj sveta maša. Lepo prosimo in polagamo na srce vsem, umestite nedeljsko sveto mašo v svoje osebno in družinsko življenje. Če bomo vsi skupaj to kar spoznavamo pri veroučnih srečanjih naslonili na sveto mašo – evharistijo, potem se bo tudi otrokom, ko bodo odrasli, lažje osebno odločiti za Jezusa Kristusa. Če še kdo ni prijavil otroka k verouku, prosimo naj to stori v tem tednu pri verouku.

S potekom verouka so povezani tudi določeni stroški, ki jih župnija sama ne zmore pokriti, še zlasti sedaj ne, ko prenavljamo župnijsko cerkev. Da bi ta strošek lažje pokrivali imamo prispevek za verouk; ta prispevek  znaša 15€ po otroku, plus stroški za veroučne knjige. Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi. Za 9. razred sta odslej dva termina verouka; ponedeljek 13.45 in torek 14.45.

 

MLADINSKA VEROUČNA SREČANJA

Dijaki in študentje, vabljeni vsako soboto ob 20. uri na mladinsko  »veručno« srečanje v župnišče.

 

VEČER S SVETIM PISMOM

Sveto pismo je sveta knjiga vseh kristjanov. Po Svetem pismu se Bog razodeva človeku, saj je pismo Boga človeku. Povabljeni smo da ga beremo in ob njem premišljujemo. Morda smo kdaj v zadregi pri razumevanju Svetega pisma, moda se v njem naj bolj ne znajdemo, morda bi radi o njem vedeli kaj več. Morda bi ga radi bolje spoznali. Lepa priložnost se nam daje ob večerih s Svetim pismom. Večere s Svetim pismom bo vodil gospod Janez Kozinc, nekdaj naš kaplan in sedaj župnik v Pišecah, ki je magistriral iz Sveta pisma na Teološki fakulteti. V prvi vrsti ne gre za neko težko eksegetsko razlaganje in študiranje Svetega pisma, gre predvsem za branje Svetega pisma in voden pogovoru ob odlomkih. Prvo srečanje v tem pastoralnem letu bo v sredo ob 19.30 v veroučnih prostorih. Lepo povabljeni.

 

STIČNA MLADIH

V soboto bo v Stični vseslovensko srečanje mladih Cerkve na slovenskem. Avtobus bo  iz Šmarja odpeljal ob 7. uri zjutraj.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v župnijski cerkvi so v teku. Pred nami je izdelava temeljne plošče in rekonstrukcija vhoda. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo dati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč. Preteklo nedeljo ste za obnovo cerkve darovali 1301,70€. Do sedaj smo zbrali 259.650,00€. Stroški do sedaj pa so znašali 68.738,58€.

 

LES ZA KLOPI V ŽUPNIJSKI CERKVI

V župnijski cerkvi bodo nameščene nove klopi iz hrastovega lesa. Na vas se obračamo s prošnjo za hrastov les. Lahko je v gozdu, ki je še za podret, lahko je hlodovina, lahko tudi že razrezan. Kdor bi želel darovati hrastov les naj to prosim sporoči Marku Dečmanu. Hvala tudi za to obliko pomoči pri obnovi župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za cerkev pri sv. Roku, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.