V sredo, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v torek 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod, slovesno mašo bo daroval letošnji srebrnomašnik, bližnji rojak iz Ponikve, generalni vikar mariborske nadškofije, gospod Janez Lesnika. Skupaj z njim se bomo zahvalili za 25 let duhovništva. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v sredo, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Sv. maša pri 4. kapeli bo ob 8. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil celjski škof dr.  Stanislav Lipovšek. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

 

 

Vabimo vas, da poživimo romarski duh, naj čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosimo upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.00. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Lepo prosimo, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.