VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE, 15. avgust

V torek, 15. avgusta, je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik, saj je naša župnijska cerkev posvečena Marijinemu vnebovzetju. Letos bo praznovanje drugačno kot običajno saj je župnijska cerkve v obnovi. Kljub temu vabljeni vsi k prazničnemu bogoslužju. Svete maše bodo ob 7. v Kulturnem domu, 9., in slovesna ob 10.15. uri pri sv. Roku. Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji. Da se bomo lahko po slovesni sv. maši malo poveselili pred cerkvijo pri sv. Roku, vas lepo naprošam za dobrote kruha in peciva. Prinesite jih kar s seboj. Hvala.

 

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA, 15. in 16. avgust

V sredo, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v torek 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod, slovesno mašo bo daroval letošnji srebrnomašnik, bližnji rojak iz Ponikve, generalni vikar mariborske nadškofije, gospod Janez Lesnika. Skupaj z njim se bomo zahvalili za 25 let duhovništva. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v sredo, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Sv. maša pri 4. kapeli bo ob 8. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil celjski škof dr.  Stanislav Lipovšek.

Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Vabim vas, da poživimo romarski duh, naj čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosim upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.00. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V ponedeljek, 14. avgusta, ob 19. uri, vabljeni na romarski shod na Tinsko.

 

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU, 20. avgust

V nedeljo  po prazniku sv. Roka je običaj, da blagoslovimo pšenico. Sveta maša z blagoslovom pšenice bo v nedeljo 20. avgusta ob 9. uri.

 

MAŠA PRI SV. LOVRENCU, 20. avgust

V nedeljo, 20. avgusta bo pri sv. Lovrencu ob 11.30 sveta maša. Povabljeni.

 

KONCERT PRI SV. ROKU, 25. avgust

Koncert PESMI ZA VEČNOST,  bo v petek, 25. avgusta v cerkvi svetega Roka s pričetkom ob 19.30 uri. Slišali bomo pesmi, ki nas spremljajo skozi vse življenje – od zibelke do groba. Koncert bo v izvedbi: Melita Bevc – vokalistka, David Bevc- glasbenik, Sebastijan Bevc – glasbenik, Skupina Kvarta, Kvartet Pušeljc, Urša Ketiš – pianistka. Koncert bo povezovala Tanja Šeligo. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Lepo vabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v župnijski cerkvi so v teku. Položene so notranje in zunanje drenaže, le-te so tudi zasute. Vse ta dela so bila narejena s pomočjo vas župljanov. Bog povrni za vsako pomoč. Prosimo za pomoč tudi za naprej.

 

PROSTOVOLJNI DAR ZA OBNOVO ŽUPNIJSKE CERKVE

Ob našem farnem prazniku in romarskih shodih pri sv. Roku, bo pri vseh svetih mašah vaš dar namenjen za obnovo župnijske cerkve. Lepo naprošeni tudi za prostovoljne darove. Nikjer ne piše koliko mora kdo dati. Zavedamo se, da je večji dar težko dati, dosti lažje pa je neko obdobje po delih. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Do sedaj je bilo zbranega 210.632,00€. Stroškov do sedaj je bilo za 66.327,00€. Preteklo prvo nedeljo ste darovali 1.905,30€. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu avgustu skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Stranja in Belega.