BINKOŠTI

Danes je binkoštna  nedelja. Z njo zaključujemo letošnji velikonočni čas.

 

PEŠ ROMANJE K SV. BENEDIKTU NA PODPLAT

Danes popoldne ob 15. uri, vabljeni na peš romanje k sv. Benediktu na Podplat ob sklepu veroučnega leta. Lepo vabljeni vsi, da se nam pridružite. Pot nas bo vodila iz župnijske cerkve v Šmarju, proti Mali Pristavi, čez Preloge, v Mestinje in nato po zgornjem Mestinju do sv. Benedikta.

 

SKLEP VEROUČNEGA LETA

V preteklem tednu smo sklenili letošnje veroučno leto. Veroučencem  želimo lepe počitnice in jih spodbujamo in vabimo, da tudi v času počitnic ne pozabijo na sveto mašo.

 

DEKANIJSKO SREČANJE OTORŠKIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV:

Prihodnjo nedeljo ob 15. uri, vabljeni v Dramlje, na srečanje Otroških cerkvenih pevskih zborov naše dekanije.

MOLITVENO SREČANJE ČLNAOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Jankotu Čakšu v Krčevine.

 

SVETA MAŠA PRI SV. ROKU

V nedeljo bo sveta maša pri sv. Roku ob 12.00 uri za pokojnega Toneta Zupanc, brata našega gospoda Janeza

 

ROMANJE STAREJŠIH, INVALIDOV IN BOLNIKOV NA BREZJE

Župnijska Karitas vabi starejše, invalide in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Odhod bo izza Kulturnega doma ob 7. uri zjutraj. Prosimo za čim prejšnjo prijavo.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 3. do 7. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. So pa na voljo tudi v cerkvi in župnijski spletni strani. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

DELA V ŽUPNIJSKI CERKVI

V torek se bodo pričela manjša pripravljalna dela v župnijski cerkvi. Izvajala se bo demontaža oltarjev in kipov ter še nekatere sakralne opreme. Ker ta dela niso takšne narave, da bi onemogočala potek bogoslužja v cerkvi, bodo svete maše potekale še v cerkvi, tudi nedeljske.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Obnova naše župnijske cerkve je pred vrati. Prosimo pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki se lepo zahvaljujemo