ŠMARNICE

V sredo sklepamo letošnje šmarnice. Lepo povabljeni še te tri dni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Danes popoldne ob 15. uri vabljeni zakonci jubilanti k zahvalni maši v župnijsko cerkev.  Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja.

 

DEVETDNEVNICA V ČAST SVETEMU DUHU PRED SVETO BIRMO: Smo v času devetdnevnice na čast Svetemu Duhu v pripravi na zakrament svete birme, ki bo v soboto ob 10. uri. Birmanci, lepo vabljeni vsak večer ob 19. uri k sv. maši. Vabljeni tudi starši in botri ter vsa župnija. Še posebej povabljeni k molitvi za naše birmance, botre in starše.

 

SREČANJE BIRMANCEV Z BIRMOVALCEM

V sredo  bodo imeli naši birmanci srečanje z birmovalcem nadškofom dr. Marjanom Turnškom. Ob 18. uri bo srečanje v župnijski cerkvi z birmanci ob 19. uri pa sveta maša. Starši in botri lepo povabljeni.

 

SVETA SPOVED ZA BOTRE IN STARŠE BIRMANCEV

V sredo lepo povabljeni k sveti spovedi botri in starši birmancev. Priložnost za sveto spoved bo pred in med sveto mašo.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV:  V četrtek po vaečerni sveti maši, vabljeni člani ŽPS in ključarji na srečanje v veroučne prostore.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA V MESECU: Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši vabljeni k češčenju Najsvetejšega do 22. ure.

 

BINKOŠTI: Prihodnja nedelja je binkoštna nedelja. Z njo zaključujemo letošnji velikonočni čas.

 

PEŠ ROMANJE K SV. BENEDIKTU NA PODPLAT

V nedeljo popoldne ob 15. uri, vabljeni na peš romanje k sv. Benediktu na Podplat ob sklepu veroučnega leta. Lepo vabljeni vsi, da se nam pridružite. Pot nas bo vodila iz župnijske cerkve v Šmarju, proti Mali Pristavi, čez Preloge, v Mestinje in nato po zgornjem Mestinju do sv. Benedikta.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 3. do 7. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. So pa na voljo tudi v cerkvi in na župnijski spletni strani. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Obnova naše župnijske cerkve je pred vrati. Prihodnja nedelja je prve v mesecu. Zato bo vaš dar namenjen za obnovo cerkev. Hvala za razumevanje in pomoč.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Za slovesnost svete birme bodo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve poskrbeli starši birmancev.