Pred letom dni smo v Župniji Šmarje ustanovili Župnijsko Karitas s 15 sodelavci, ki se redno mesečno srečujemo in planiramo aktivnosti. V tem letu smo organizirali različne dejavnosti. Zbirali smo  Miklavževe dobrote otrok za otroke, katere smo posredovali Škofijski Karitas Celje. V postnem času  smo imeli delavnici  izdelovanja suhih rož iz krep papirja, katere smo uporabili pri izdelavi butar za cvetno nedeljo. Z dobljenimi prostovoljnimi prispevki smo kupili živila, katera smo razdelili uporabnikom. Prav tako smo razdelili hrano  prejeto iz Intervencijskih  zalog Evropskega sklada.

Pomoči v obliki hrane, pripomočkov za osebno higieno in pralnih sredstev   je  bilo deležnih 9 družin z več otroki in 35 posameznikov, ostarelih in  pomoči potrebnih.

V mesecu maju smo izdelovali spominske pozornosti in naprsne šopke za Zakonce jubilante, katere smo razveselili  s skromno pogostitvijo. V juniju smo romali s starejšimi naše župnije na Brezje.  Po svojih močeh smo pomagali tudi na oratoriju. V septembru smo pomagali starejšim in  onemoglim, predvsem  pa varovancem Doma upokojencev, da so se lahko  udeležili  svete maše z možnostjo bolniškega maziljenja. Po maši  smo pripravili  pogostitev, z njimi peli in kramljali, in seveda  jih pospremili  nazaj v Dom. V  prostorih Župnijske Karitas zbiramo oblačila in higienske pripomočke za begunce.  Sodelujemo tudi kot prostovoljci v namestitvenih in sprejemnih centrih v Celju ali v Dobovcu. Ta oblika pomoči je še vedno  aktualna in vsak, ki čuti,da bi lahko priskočil na pomoč, prisrčno vabljen. Ob zahvalnih nedeljah pri podružnicah in v farni cerkvi smo se  farani  zahvaljevali tudi z darovi ozimnice, ki jo delimo tistim, ki jo potrebujejo. Tudi jabolka za ozimnico smo že skoraj razdelili .  V tednu, ki je pred nami  bomo izdelovali  adventne venčke; povabljeni, da priskočite na pomoč po svojih močeh (izdelovanje venčkov, material za venčke, darovi).  Vaš dar za venčke bo pomagal Miklavžu pri obdarovanju in za nakup živil  za božične pakete.

Vsako 1. in 3. sredo v mesecu  med  17. in  18. uro so uradne ure v prostorih Župnijske Karitas Šmarje. V okviru naših zmožnosti želimo vsakemu pomagati.  Prav tako pa sodelavci Karitasa obiščemo in dostavimo paket tistim, ki  sami ne morejo priti po pomoč.

Vsakdo, ki bi želel dobrodelno in prostovoljno sodelovati pri našem delu na kakršenkoli način, vabljen. Letos je ob tednu Karitasa geslo »V službi človekovega dostojanstva«.

Ostanimo v  tem duhu povezani, saj kjer je Bog na prvem mestu so vse stvari na pravem mestu.