ADVENT

Z današnjo prvo adventno nedeljo stopamo v adventni čas, ko se počasi že začnemo pripravljati na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bolj rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE

Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci so pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik Jezusovega rojstva, božič prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

 

SEJA ŽPS

V torek ob 19. uri, vabljeni člani ŽPS na srečanje v veroučne prosotre.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

V petek bo ob 19. uri pri sv. Miklavžu molitev rožnega venca in sveta maša za rajne po namenu spominov. Lepo vabljeni k molitvi.

 

MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM

Sobota je prva v mesecu, zato povabljeni po večrni sv. maši k molitvi pred Najsvetejšim.

 

GOD SV. BARBARE

Petek je prvi v mesecu, god svete Barbare in v Šmarju Barbarin sejem. Lepo vabljeni ob 9. in ob 18. uri k sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu. Pol ure pred večerno sv. mašo bo molitev pred Najsvetejšim.

 

MOLITEV ZA DRUŽENE OB REFERENDUMU

Povabljeni k skupni  in osebni molitvi pred referendumom o družinskem zakoniku. Ohranimo družino kot skupnost očeta, matere in otrok. Molitev  si vzemite na prostoru za verski tisk.

OBISK SV. MIKLAVŽA

V nedeljo je god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke v nedeljo pri sv. maši ob 9. in 10.15 uri. Sv. Miklavž bo obdaril otroke od predšolskih do 5. razreda z majhno pozornostjo, zato letos ne bo prispevka za darilo. Namesto tega lahko pri maši darujete za obnovo cerkve. Starši lepo povabljeni z otroki k sv. maši in na srečanje s sv. Miklavžem.

 

DRUŽINSKA MAŠA

V nedeljo bo ob 10.15 uri ob obisku sv. Miklavža družinska maša, ki jo pripravljajo naši mladi.

 

GOD SV. AMBROŽA – ZAVETNIKA ČEBELARJEV

7. decembra goduje sv. Ambrož, zavetnik čebelarjev. Ob tej priložnosti se bomo v nedeljo pri sv. maši ob 9. uri spomnili pokojnih čebelarjev, hkrati pa bodo pri maši sodelovali naši čebelarji s prapori.

 

PROŠNJA ZA PROSTOVOLJCE PRI POMOČI BEGUNCEM

Župnijska Karitas Rogatec, prosi za prostovoljce, ki bi pomagali pri oskrbi beguncev v Rogatcu. Časovni termini so: od 7.00 do 15.00; od 15.00 do 22.00; od 22.00 do 7.00. Če je kdo pripravljen pomagati kot prostovoljec, naj nam sporoči ali pa se direktno javi Karitas Rogatec ( 070 733 105).

 

VERSKI TISK: Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 96,20€  – OGNJIŠČE: 29,70€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€ – PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli ali župnijski pisarni so na voljo Marijanski koledar (2€), listni koledar (0,70€) in Pratika (5,50€).

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.