ZAHVALA OB ZAHVALNI NEDELJI

Danes je zahvalna nedelja, priložnost za zahvalo in hvaležnost Bogu in bližnjim. Nič na tem svetu ni samo po sebi umevno da je in da nekaj imamo. Ob današnji zahvalni nedelji se zahvaljujem vsem sodelavcem, ki na različne načine sodelujete pri verskem, pastoralnem in gospodarskem življenju župnije. Hvala vsem bogoslužnim in liturgičnim sodelavcem: pevcem in pevkam odraslega mešanega cerkvenega pevskega zbora, mešanega cerkvenega pevskega zbora Amani, otroškega cerkvenega pevskega zbora. Še posebej organistkam in zborovodkinjam, bralcem božje besede, ministrantom. Hvala vsem članom Župnijskega pastoralnega sveta, ključarjem, pastoralnemu asistentu in katehetu Marku, mežnarju Vanču, vsem, ki skrbite za čistočo in lepoto naše župnijske cerkve in veroučnih prostorov. Hvala vsem, ki vedno priskočite na pomoč pri delovnih akcijah, obnovah, košnji, vinogradu in še marsikje. Bog povrni vsem dobrotnikom in vsem, ki s svojimi darovi podpirate delovanje naše župnije. Hvala vsem, ki z delom in darovi podpirate življenje župnije, še posebej, da sta cerkvi sv. Tomaža in sv. Miklavža dobili novo streho in obnovljeno fasado. Hvala vsem, ki z razumevanjem in naklonjenostjo spremljate in sodelujete pri pripravi na obnovo naše župnijske cerkve, smo v fazi priprave dokumentacije in zbiranja finančnih sredstev.

Boga plačaj vsem, ki nam duhovnikom osebno storite kaj dobrega in skrbite za nas. Hvala družinam, ki nam nudite prehrano, ker nimamo lastnega gospodinjstva v župnišču. Naj bo Bog bogat plačnik za vsa vaša dobra dela.

 

DIAKONSKO POSVEČENJE

Danes bo v Novi Cerkvi diakonsko posvečenje Gregorja Majcna. Ob 14. uri je molitvena ura, ob 15. uri sveta maša s posvečenjem. Lepo povabljeni. Za tiste, ki ste se prijavili, bo avtobus odpeljal izza Kulturnega doma ob 13.15 uri.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Tomažu molitev rožnega venca in nato sv. maša za rajne po namenu spominov. Lepo vabljeni k molitvi.

 

SREČANJE ZA STARŠE VEROUČENCEV 8. RAZREDA: V torek ob 19.uri lepo vabljeni starši veroučencev 8. razreda na srečanje v veroučne prostore.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

BIRMANSKI DAN: V soboto bodo veroučenci 8. razreda imeli birmanski dan. Ob 9. uri se zberemo pred cerkvijo, zaključili bomo ob 12. uri.

 

PETJE PSALMOV PRI BOGOSLUŽJU

Vabljeni vsi, ki bi želeli obogatiti bogoslužje s petjem psalmov. Obrnite se na Melito Bevc (070 818 012) ali Petro Bračko (041 82 432). Lepo je kadar pojemo Bogu v čast.

PRIREDITEV »POZDRAV VINU«

V nedeljo bomo pri sveti maši ob 10.15 uri blagoslovili letošnje vino in uradno izvedeli kaj bo teklo iz sodov naših kleti. Pri sv. maši bodo sodelovali naši vinogradniki, vinska kraljica, vinski vitezi, med bogoslužjem bo prepeval domači cerkveni pevski zbor. Lepo vabljeni v nedeljo k maši ob 10.15 uri, po sv. maši pa se bo dogajanje preselilo na ploščad pred Kulturnim domom. Povabljeni!

 

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste za obnovo cerkve darovali 1.564,10€. Bog povrni za vaš dar. Do sedaj smo zbrali 35.780€ (od 450.000€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.