BOŽIČNI ČAS

Z jutrišnjim svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih in božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Prazniki lahko prinesejo s seboj veliko skrbi in obveznosti. Povabim vas, da skušate čim manj pustiti raznim skrbem, da motijo vaše osebno in družinsko praznovanje božiča. Še prav posebej vas spodbujam in vabim k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Kaj hitro se lahko zgodi, da zaradi skrbi in številnih obveznosti, začnemo opuščati praznične in nedeljske svete maše. Zato vas res lepo vabim, da skupaj v cerkvi doživimo lepoto božičnih praznikov in s tem utrdimo in poglobimo svojo osebno vero in vero naše župnije. Kati iz vere v Boga prihaja neuničljivo upanje, ki ga nobena, pa naj bo še tako huda osebna ali družinska preizkušnja, stiska ali težava, ne more uničiti.

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

Jutri v ponedeljek je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Skupaj bomo blagoslovili jaslice in prižgali lučke v cerkvi.

BOŽIČNICA IN POLNOČNICA

Lepo vabljeni k polnočnici.  S pesmijo in besedo pa nas bodo v polnočno sveto mašo in skrivnost božične noči uvedli z božičnico, ki se bo začela 11.30 uri. Lepo vabljeni!

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA

V torke je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva. Praznične svete maše bodo ob 7., 9. in ob 10.15 uri. Lepo vabljeni.

SVETI ŠTEFAN

V sredo je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveti maši bosta ob 9. in ob 10.15 uri.

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV

V sredo na praznik sv. Štefana začenjamo božične blagoslove vaših domov in družin. Zato bodo med tednom maše zjutraj ob 7.30 uri. Če slučajno kdo želi blagoslov kako drugače, ali pa kakšno uro prej, naj to sporoči. Tam kjer se je kdo priseli, povprašajte, če želi blagoslov doma.

SV. JANEZ: V četrtek je god sv. Janeza, apostola in evangelista, maša bo ob 7.30 uri zjutraj v župnijski cerkvi in pri sv. Lovrencu ob 9. uri. Pri obeh mašah bo blagoslov vina.

ŽIVE JASLICE V KOSTRIVNICI: V sobot, 29. decembra, ob 16. uri, bo pri Kraljevem vrelcu v Spodnji Kostrivnici moč ogledati čarobnost živih jaslic v pesmi. Vabljeni!

SILVESTROVO

Na Silvestrski večer bo v župnijski cerkvi sveta maša ob 23. uri, potem pa bomo novo leto pričakali v župnijski kleti. Kdor se želi pridružiti, povabljen, kaj za prigriznit prinesite s seboj, kaj za popit pa se bo že našlo v župnijski kleti.

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Vem, da je stiska in zato bo morda najlažje odpovedati verski tisk, pa vendar skušajmo ostati naročniki verskega tiska. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Pregovor pravi: »Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si«.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 83€ (do konca decembra, po novem letu 88€)

OGNJIŠČE: 27,75€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

BOŽJE OKOLJE: 24€

Če bomo Družino plačali do konca meseca decembra, potem bo cena 83€, po novem letu pa 88€.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

Z veseljem Jezusa sprejmite,

ga v letu vere ponesite,

vsako temo z njim premagujte

in uspehov se radujte.

Blagoslovljen božič Vam želiva Vaša duhovnika Tadej in Janez