VEROUK

Počitnice se zaključujejo. Naš pogled pa se že ozira na začetek šolskega in veroučnega leta. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in gre v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi za verouk Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tednu od 3. do 7. septembra 2012, vsak dan dopoldan od 9. do12. ure in popoldan od 16. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. Takrat bo znan tudi urnik verouka. Z veroukom bomo začeli s ponedeljkom 10. septembra 2012.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni.

STIČNA MLADIH

»Veselite se v Gospodu zmeraj!«   je geslo letošnje Stične mladih, ki bo, kot že veste, 15. septembra.» Želja po veselju je vtisnjena v notranjost človeškega bitja. Naše srce onkraj neposrednih in začasnih zadovoljitev išče globoko, popolno in trajno veselje, ki bi dalo »okus« življenju. In to velja predvsem za mlade. Mladost je namreč obdobje nenehnega odkrivanja življenja, sveta, drugih in samih sebe. To je čas odprtosti v prihodnost, v katerem se pokaže velika želja po sreči, prijateljstvu, povezovanju in resnici, čas, ko sledimo idealom in snujemo načrt,« je med drugim zapisal papež v letošnji poslanici mladim.

Tudi projekt Stična mladih že vrsto let (letos bo namreč že 31. po vrsti), želi mladim ponuditi izkušnjo skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga.

Mladi lepo vabljeni. Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izza kulturnega doma. Cena je 10€. Čim prej se prijavite!

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Marijo Jurkošek iz Vršne vasi in Marijo Šumec iz Vrha. Spomnimo se ju v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul


Vsem vernikom iz Stranja in Belega, ki ste v mesecu avgustu skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve, se lepo zahvaljujemo.