ŠMARNICE

Smo v mesecu maju, ki je posvečen Božji Materi Mariji in obhajamo Šmarnice. Pri jutranjih svetih mašah so šmarnice za odrasle, pri večernih svetih mašah pa za otroke in veroučence. Še posebej vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci. Šmarnice so lepa priložnost, da poglobimo in poživimo svojo vero. Zato vsi lepo povabljeni.

PROŠNJI DNEVI

V Ponedeljek, torek in sredo so prošnji dnevi. Lepo vabljeni k prošnji procesiji in sveti maši. V ponedeljek bo ob 8. uri prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari in nato sveta maša. V torek bo ob 8. uri prošnja procesija od prve kapele k sv. Roku in nato sveta maša. V sredo bo ob 8. uri od kapele na Brecljevem k sv. Tomažu in nato sveta maša. Pridite, skupaj molimo za blagoslov vašega dela. Če bo slabo vreme bodo samo svete maše.

VNEBOHOD

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveti maši bodo ob 9. uri dopoldan in ob 19. uri zvečer. Lepo vabljeni!

SREČANJE CERKEVNIH PEVSKIH ZBOROV DEKANIJE ŠMARJE PRI JELŠAH

Danes popoldne ob 15. uri vabljeni v župnijsko cerkev v Dramlje na srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naše bogoslužja.

SREČANJE MOLIVCEV ZA DUHOVNE POKLICE V CELJU V MARIJINI CERKVI

Danes popoldne ob 15. uri bo v Celju v Marijini cerkvi srečanje molivcev za duhovne poklice. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa slovesna sveta maša, ki jo bo vodil škof dr. Stanislav Lipovšek. Molivci za duhovne poklice in vsi, ki radi molite, lepo vabljeni.

 

PEŠ ROMANJE NA K MATERI DOBREGA SVETA V ZAVRŠE

V nedeljo 20. maja ob 15. uri vabljeni na peš romanje k Materi dobrega sveta v Završe, župnija Šentvid. Ob 15. uri se bomo zbrali v župnijski cerkvi, potem pa peš nadaljevali pot k Marijini cerkvi v Završe. Vmes se bomo ustavili pri kašnem križu in kapelici, prebrali kakšno misel, nekaj zmolili. V Završah pa bomo imeli litanije. Lepo vabljeni!

SREČANJE OBČANOV IN OBČANK KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠMARJE

Krajevna organizacija Rdečega Križa Šmarje pri Jelšah, vabi vse prebivalce krajevne skupnosti Šmarje pri Jelšah, ki so dopolnili 70 let, na srečanje starejših občanov, ki bo v četrtek 17. maja 2012 ob 16. uri v jedilnici osnovne šole Šmarje pri Jelšah. Lepo vabljeni.

KOŠNJA PRI SV. ROKU

Sv. Roka s kalvarijo v teh poletnih mesecev obišče veliko ljudi od blizu in daleč. Zato je prav, da skupaj skrbimo za lepoto oklice kapel in cerkve sv. Roka. S tem namenom vas lepo naprošam, da priskočite na pomoč v soboto 19. maja 2012 h košnji travnika med kapelicami k sv. Roku. Začeli bomo zjutraj ob 5. uri. H koscem vedno sodijo tudi grabljice. Ker je potrebo travnik pograbit, naprošam tudi za pomoč pri spravilu trave. Lepo naprošeni.

NOVO OZVOČENJE V ŽUPNIJSKI CERKVI

Od tega tedna naprej ima naša župnijska cerkev novo ozvočenje. Del cerkve, to je moška stran, ima tudi induktivno zanko, kar omogoča ljudem s slušnim aparatom nemoteno spremljanje sv. maše. Celotno ozvočenje je stalo 6.290,27€. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 2.016,50€, posamezniki pa so v zakristiji ali župnijski pisarni darovali 360€. Bog vam povrni za vaše darove.

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu, smo v večnost pospremili Petra Cirila Klenovšek iz Senovice. Spomnimo se ga v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu majo skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Zastranja in Šmarja.

Drugo leto teče, od kar smo uvedli, čiščenje in krašenje naše župnijske cerkve po vaseh in zaselkih naše župnije. Bogu povrni vsem, ki ste to vzeli za res in se trudite, da je župnijska cerkev in veroučni prostori vedno tako urejeni, da lahko v župnijsko cerkev veroučne prostore v vsakem trenutku stopi kdor koli. Pa vendar se obračam še enkrat na vse župljane k večji zavzetosti in pripravljenosti v skrbi za cerkev. Običajno videvam samo ene in iste ljudi, ki že tako sodelujejo in pomagajo v župniji. Kar prepogosto se zgodi, da pride en sam, dva, trije. Župnijska cerkev je naš skupni duhovni dom. Zato naj se vsak potrudi pri skrbi zanj.