Od 1. do 5. julija je oratorij, zato bo redno molitveno srečanje članov Župnijskega pastoralnega sveta in ključarjev v ponedeljek, 8. julija ob 20. uri pri Turkovih na Belem. Lepo vabljeni.

 

DELOVNA AKCIJA pri p. c. Sv. Barbare

V nedeljo, 4. avgusta obhajamo lepo nedeljo pri p. c. sv. Barbare. Takrat bo tudi blagoslov obnovljene cerkve. Potrebno pa je še urediti okolico cerkve, zato naprošam za pomoč. Okoli cerkve je potrebno še navoziti zemljo, ki jo bomo pripeljali s traktorsko prikolico. Verjetno ena prikolica ne bo dovolj. Zemljo bo treba s samokolnicami razvoziti okoli cerkve.

V torek, 2. julija ob 17. uri bo delovna akcija. Prosim za pomoč. Hvala, da ste pripravljeni pomagati.

 

PRVI ČETRTEK  – 4. julij

Na praznik Petra in Pavla, 29. junija so bili štirje novomašniki posvečeni v duhovnike. Iz ljubljanske nadškofije prihaja Matjaž Venta, roj. 6. junija 1980, doma je iz župnije Dob. Iz koprske škofije sta Luka Jesenko, roj. 30. novembra 1999, doma iz župnije Godovič, ter Mel Kovic, roj. 14. decembra 1989, doma iz župnije Miren pri Gorici. Iz novomeške škofije pa prihaja salezijanec Gregor Markelc, roj. 5. junija 1995, doma pa je iz župnije Šentrupert. V četrtek, 4. julija ob 18.30 uri ste lepo vabljeni k molitvi rožnega venca pred Najsvetejšim za letošnje novomašnike, stanovitnost duhovnikov in nove duhovniške poklice. Ob 19. uri je sv. maša. Pridite in molimo.

 

PRVI PETEK  – 5. julij

Na prvi petek v mesecu sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Lepo vabljeni.

 

PRVA SOBOTA – 6. julij

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k tihi molitvi – adoraciji pred Najsvetejšim. Pridite in položimo pred Gospoda svoje prošnje in zahvale. Pridite in molimo. Najsvetejše je izpostavljeno do 22. ure.

 

PRVA NEDELJA – 7. julij

Pred nami je prva nedelja v mesecu in darovanje okoli oltarja – ofer. Vaš dar je namenjen za obnovo veroučne hiše. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

OBISK BOLNIKOV

V tem tednu, od 1. do 5. julija imamo počitniško dejavnost za otroke – oratorij, zato v petek ne bo obiska bolnikov na domu in v Domu starejših.  Obisk bolnikov za prvi petek bo ponovno v mesecu avgustu. Hvala za razumevanje.

 

OBNOVA VEROUČNE HIŠE

V četrtek, 27. junija se je postavil gradbeni oder in začela se bo obnova strehe. Spremenil se bo nagib strehe, da bo sovpadal z okolico. Spemenile se bodo tudi odprtine oken, da bo več svetlobe in iz notranjih prostorov boljši pogled na župnijski trg.

Veroučna hiša vam je hvaležna za vaš dar, ki ga v tem letu še posebej namenjate za obnovo veroučne hiše. Hvala za vaše darove ob prvih nedeljah in pogrebih, ki jih še posebej namenjate za obnovo veroučne hiše. Svoj dar pa lahko tudi prinesete v župnišče oz. ga nakažete na tekoči račun župnije: SI56 0400 1004 7403 016  s pripisom: VEROUČNA HIŠA. Hvala in prosim za sodelovanje in pomoč.

 

PRAZNOVANJE 270 LETNICE MARIJINE CERKVE NA SLADKI GORI

Na Sladki Gori letos obhajajo 270 letnico cerkve. Vabimo vas, da se pridružite Sladkogorčanom pri praznovanju tega jubileja.

V petek, 19. julija ob 18. uri bo v župnijski cerkvi na Sladki Gori predstavitev knjige Baročna Sladka Gora. Knjigo je spisala dr. Marja Lorenčak Kiker, umetnostna zgodovinarka. Dolga leta je bila zaposlena kot muzejska kustosinja v Narodni galeriji v Ljubljani, že vse življenje pa se posveča raziskovanju domačih krajev, Lemberga in Sladke Gore. V knjigi Baročna Sladka Gora je želela opisati to celostno baročno umetnino tako, da bi bila v prijetno branje, predvsem domačinom in romarjem. Vesel sem, da bo ta knjiga prišla med nas in nam približala lepoto cerkve na Sladki Gori. Lepo vabljeni na predstavitev knjige Baročna Sladka Gora.

Glavno praznovanje 270 letnice župnijske cerkve na Sladki Gori pa bo na Šmarjetno nedeljo, 21. julija ob 10. uri. Celjski škof, msgr. dr. Maksimiljan Matjaž bo blagoslovil obnovljen oporni zid okoli cerkve in obnovoljene zgornje prostore župnišča. Po končani slovesnosti bo pogostitev za vse. Zaradi praznovanja Šmarjetne nedelje na Sladki Gori, zato tukaj v Šmarju ob 10.15 ne bo sv. maše. Lepo vabljeni, da se pridružite praznovanju na Sladki Gori.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju za lepoto in snažnost našega skupnega doma ter veroučnih prostorov skrbijo verniki iz Dvora.

Zahvaljujem se vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega, da ste v mesecu juniju skrbeli za lepoto župnijske cerkve in veroučnih prostorov.