1. MAŠA V petek, 21. junija je osrednja slovesnost ob prazniku Občine Šmarje pri Jelšah in »Šmarska noč«. Ker je zvečer precej bučno, zato bo sv. maša ob 8. uri.

 

LEPI NEDELJI PRI SV. MIKLAVŽU in SV. TOMAŽU

V poletnih mesecih obhajamo lepe nedelje pri podružničnih cerkvah. Ko je lepa nedelja pri podružnični cerkvi takrat v župnijski cerkvi ni pozne sv. maše. V nedeljo, 23. junija ob 10.30 uri obhajamo lepo nedeljo pri p. c. sv. Miklavža, v nedeljo 30. junija pa pri podružnični cerkvi sv. Tomaža. Ob lepih nedeljah imamo »telovske« procesija s prošnjimi vzkliki »Treska in hudega vremena. Reši nas, o Gospod.« Kuge, vojske in lakote. Reši nas, o Gospod. Pridite, molimo in prosimo, da bi nam bilo prizaneseno.

 

DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA: 25. in 26. junij

  1. in 26. junija je v naši župniji molitveni dan. To je dan, ko smo še posebej vabljeni, da častimo Jezusa v sv. Rešnjem telesu. To je dan, ko želimo biti z Gospodom, navzočim med nami v sveti evharistiji. Biti pred Najsvetejšim je milost. To je blagoslovljeni čas, saj ga posvetimo Jezusu, torej Bogu. To je čas druženja in pogovora z našim Odrešenikom, ki nam je izkazal ljubezen do konca, do smrti na križu. V času, ki je določen za molitev pred Najsvetejšim se tudi zgodi, da je Jezus sam, zato smo se na seji ŽPS odločili, da naredimo razpored molitve pred Najsvetejšim po zaselkih, tako kot so na veliko soboto. Če k molitvi ne morete priti takrat, ko ste na vrsti, pa pridete takrat, ko lahko.

Torek, 25. junij:

8.00 – sveta maša, od 8.30. do 9.30 – Šmarje, Dvor, Sotensko in Zastranje; od 9.30 do 10.30 Kamenik, Cerovec, Dragomilo, Dol, Koretno in Konuško, od 10.30 do 11.00 Vodenovo, Vrh in Močle ter ob 11.00 sv. maša.

Popoldan od 17. do 18. ure Vinski Vrh, Ješovec in Šerovo, ter od 18. do 19. ure Brecljevo, Jazbine in Gaj.

Sreda, 26. junij:

8.00 – sveta maša, od 8.30. do 9.30 – Globoko in Zadrže; od 9.30 do 10.30 Predenca in Korpule, od 10.30 do 11.00 Senovica in Predel ter ob 11.00 sv. maša.

Popoldan od 17. do 18. ure Stranje, Belo, bobovo, Preloge in Mala Pristava, ter od 18. do 19. ure skupine, ki delujejo v župniji.

Na dan češčenja so sv. maše ob 8., 11. in 19. uri. Pred zaključkom češčenja, torej pred večerno sv. mašo so litanije Srce Jezusovega z blagoslovom.

Vzemimo si čas za molitev pred Najsvetejšim. Pridite in molimo.

 

Na Sladki Gori KONCERT POD ZVEZDAMI

Pred 270 leti, 25. julija 1754 je goriški škof Karel Mihael Attems posvetil župnijsko cerkev na Sladki Gori in jo izročil svojemu namenu. Ta jubilej bomo obeležili z nekaterimi dogodki.

Prvi dogodek s katerim bomo obeleželi 270 letnico župnijske cerkve bo KONCERT POD ZVEZDAMI. Koncert bo v nedeljo, 23. junija ob 18. uri v atriju dvorišča pri župnijski cerkvi. Koncert bo posvečen Dnevu državnosti in 270 letnici župnijske cerkve. Nastopili bodo: župnijski zbor Sladka Gora, folklorni skupini iz Dolge Gore in Mestinja, mladi harmonikaši in VS iz Dolge Gore. Vstop je prost. Vljudno vabljeni. Pridite in skupaj praznujmo 270 letnico župnijske cerkve na Sladki Gori.

 

PETROVO NA KRISTAN VRHU

V nedeljo, 30. junija v župniji Sv. Peter na Kristan Vrhu obhajajo zunanjo slovesnost ob praznovanju zavetnika župnije sv. Petra. Ob 9.15 uri je slovesna sveta maša s procesijo z Najsvetejšim. Po maši bomo praznovanje Petrovega nadaljevali v zgornjem delu novega gasilskega doma, kjer bo najprej kulturni program z blagoslovom ceste in dvorišča gasilskega doma. Po končanem programu sledi družabno srečanje. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Pridite in z nami praznujte Petrovo. Lepo vabljeni.

 

POLETNO KOLESARSKO ROMANJE

Od 8. do 11. avgusta 2024 bo potekalo kolesarsko romanje po Koroški, pod naslovom »Vi ste priče teh reči (Lk 24,48).« Romanje se začne v Šoštanju v četrtek dopoldan in tam tudi zaključi v nedeljo, zgodaj popoldan. Romanje je zasnovano ob premišljevanju Božje besede, obhajanju zakramentov, občestvenemu veselju, pa tudi trudu, ki ga prinese kolesarjenje od kraja do kraja. Kdor bi želel sprejeti izziv tega romanja, veselje, ki se gradi na duhovni ravni v odnosu z Bogom in medosebnih srečanjih vabljen, da se javi na naslov janez.kozinc@gmail.com (duhovnik v Šmarju pri Jelšah) ali na telefonsko številko 031 219 446, da lahko posredujem več informacij.

 

PEŠ ROMANJE S KARITASOM PO TRIGLAVSKEM NARODNEM PARKU

Župnijska Karitas organizira dvodnevno peš romanje po Triglavskem narodnem parku do Krnskega jezera in sicer 06. in 07. julija 2024. Če bi se nam želeli pridružiti ste prav lepo povabljeni. Prijave sprejemamo do 25. junija 2024. Za več informacij se obrnite na telefon  031/423-244 (Marjana Skale). Prostih je še nekaj mest, zato se čimprej prijavite. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV v mesecu juniju skrbijo verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.