SESTANEK S STARŠI PRVOOBHAJANK/CEV

Na nedeljo Svete Troijice, 26. Maja bo ob 10.30 uri slovesnost prvega sv. obhajila. Starše veroučencev in veroučenk 3. razreda vabim na sestanek v torek, 23. aprila ob 19. uri, ki bo v veroučni učilnici pri Muzeju baroka. Lepo vabljeni.

 

SESTANEK S STARŠI BIRMANK/CEV

V soboto, 18. maja ob 10. uri je slovesnost podelitve zakramenta sv. birme. 51 birmancev in birmank bo potrjenih z darovi Svetega Duha. Starše birmancev in birmank vabim na sestanek v sredo, 24. aprila ob 17.30 uri, ki bo v veroučni učilnici. Lepo vabljeni.

 

MARKOVA PROCESIJA

Sv. Marko, ki je pisec drugega evangelija in učenec apostola Petra je priprošnjik za Božji blagoslov polja ter odvrnitev toče in vsakršne druge nezgode v naravi. V ta namen se bomo na predvečer njegovega goda, v sredo, 24. aprila ob 19. uri zbrali pri križu, ki stoji na razpotju za Orehek, nato bo procesija proti podružnični cerkvi sv. Miklavža. Med procesijo bomo molili litanije v čast vsem svetnikom, rožni venec in nato je sv. maša. Lepo vabljeni!

ŠTOLNINE IN DAROVI

Na 145. redni seji SŠK, ki je potekala 29. januarja 2024, so škofje sprejeli, da je od 1. marca 2024 naprej sprememba štolnin in priporočenih darov.

 

NAMEN DAR
Sveta maša 23,00 EUR
Posebna sveta maša (maše ob pogrebih) 25,00 EUR
Gregorijanske svete maše 750,00 EUR
pogrebni obred 60,00 EUR
Zvonenje ob pogrebu (tri dni) 30,00 EUR

 

ORATORIJ 2024

Za letošnjo oratorijsko temo so ponovno pokukali v »knjigo vseh knjig«. Spremljali bomo preroka Daniela, ki je živel v času izraelskega izgnanstva v Babilonu. Kot nadarjen mladenič je bil s svojimi tovariši vpoklican na dvor, kjer je sčasoma zaradi svoje modrosti in sposobnosti razlaganja sanj postal pomemben svetovalec kar trem babilonskim kraljem. Pri tem je v sovražnem okolju ostajal zvest svoji veri in vrednotam, zaradi česar je bil tarča več spletk. K sreči je lahko vedno računal na Božjo varstvo – celo ko je bil vržen v levjo jamo …

Oratorij bo od 1. do 5. julija 2024.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

Zaradi odpovedi je sedaj prostih še nekaj mest za romanje v Međugorje od 27. do 30. 4. 2023. Če bi še kdo želel iti na to pot, naj to še danes ali jutri sporoči v župnišče ali pa ga. Marinki Kralj na št. 031/658 455.

 

BLAGOSLOV MOTORJEV

Danes si ne moremo predstavljati življenja brez prometnih sredstev in prav je, da ta sredstva tudi blagoslavljamo. Ob godu sv. Krištofa, ki je zavetnik šoferjev je blagoslov avtomobilov. Blagoslov motorjev pa je na začetku motoristične sezone. Tako so blagoslov motorjev že imeli v Rogaški Slatini, Mirni Peči, na Polzeli … Pri nas v Šmarju bo blagoslov motorjev v  nedeljo, 28. aprila po sv. maši, ki je ob 10.15 uri.

Motoriste lepo vabim k sv. maši. Z blagoslovom se želimo Bogu zahvaliti za to prevozno sredstvo in ga hkrati prosimo za njegovo varstvo in blagoslov pri vseh prevoženih kilometrih.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu za lepoto in snažnost naše župnijske cerkve in veroučnih prostorov skrbijo verniki iz Vrha in Močel.