Škof Maksimiljan vabi duhovnike celjske škofije na duhovniške dneve, ki bodo potekali v Veržeju od srede 21., do petka 23. februarja 2024. Škof Maksimiljan v svojem pismu povdarja, da nas je Jezus poklical, da bi bili z Njim, z Njim pa smo lahko le, če smo v občestvu z Njegovimi učenci. To občestvo, ki gotovo ni vedno lahko, pa se gradi le, če hodimo skupaj. Tako je bilo v Prvi Cerkvi in tako je danes. Teh duhovniških dnevov se bomo v veliki meri udeležili tudi mi, zato v četrtek in petek ni uradnih ur. Če želite, da bo od 26. februarja do 3. marca brana sv. maša tudi po vašem namenu, potem to sporočite do torka, 27. februarja.

 

VABILO ANIMATORJEM

Dragi birmanci, animatorji! V petek, 23. februarja ob 18. uri je srečanje animatorjev v pripravi na oratorij, ki bo od 1. do 5. julija. Brez animatorjev ni oratorija, zato lepo vabljeni. Še posebej vabimo, da se animatorski skupini pridružijo tudi birmanci. Vabilo je tudi zapisano v pesniški obliki J.

 

Tukaj smo se zbrali, animatorji, da bi te povabili, k nam čez nekaj dni. Konec februarja, triindvajsetega na srečanje mladincev spoznavati Boga. Vabljeni vsi,

zainteresirani, ki na oratorij radi bi prišli. ob 6 zvečer priprave se začno, pridi tudi ti če birmanec si! Šmarski animatorji

 

POSTNI ČAS IN KRIŽEV POT

V sredo, 14. februarja smo začeli letošnji postni čas. Post nas nagovarja k odpovedi in poglobitvi našega odnosa z Bogom ter sočutju z ljudmi v stiskah. Slovenska Karitas je tudi za letošnji post pripravila naslednja povabila: Preventivna spodbuda 40 dni brez alkohola je namenjena predvsem izrazu solidarnosti in sočutja z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola v družinah, v prometu in zdravju. Letošnja vodilna misel je VIR VESELJA IN POVEZANOSTI. Z akcijo Ne pozabimo škofijske Karitas namenjajo pomoč ljudem v stiski v JV Evropi (BiH, Srbija, Makedonija, Albanija). Zaradi vse dražjih življenjskih potrebščin v zadnjih dveh letih, se število družin in starejših z nizkimi dohodki, ki živijo v velikem pomanjkanju, še povečuje. Naša pomoč v bližnjih državah pomaga pri preživetju in jim vliva upanje. Tudi mi smo povabljeni, da stopimo na pot solidarnosti in pomoči človeku v stiski. V pastirskem pismu slovenskih škofov pa je zapisano, da se besedi post in pepelnica začneta s črko P. Škofje priporočajo, da bi naša sočutna bližina do preizkušenih vseh vrst bila tudi v poslušanju, potrpežljivosti in ponižnosti. Naj bo to tudi naša postna vaja.

V petek, 23. 2. ob 17.30 uri vodijo križev pot sodelavke/ci Karitas. V nedeljo, 25. 2. ob 14. uri pa je križev pot od župnijske cerkve do cerkve sv. Roka. Pridružili se bomo romarjem iz Grosupljega. Lepo vabljeni!

POSTNI SLAVILNI VEČERI

Vstopili smo v postni čas, ki nas vabi, da se ustavimo in se odpovemo vsakdanjemu užitku, se zazremo vase, spremenimo navade, ki nas oddaljujejo od odnosov in se pripravimo na praznik Jezusovega vstajenja. Da bi zares začutili, da nas je On odrešil in da bomo lahko oznanjali njegovo veselo novico s čistimi in predvsem veselimi srci, vas vabimo k skupni postni pripravi. Vsako postno soboto, po večerni sv. maši vabljeni, da se pridružite adoraciji, pri kateri bomo razmišljali o Jezusovem trpljenju. Med adoracijo bo tudi možnost za sveto spoved.

 

MOLITEV ZA POSTNI ČAS

Gospod, tudi letos me vabiš, naj stopim na pot priprav na veliko noč.

Odpusti mi, ker sem tolikokrat le del množice, v svetu, zaznamovanem s konflikti, egoizmom, iskanjem užitkov ..Tolikokrat pozabim Nate!

Pomagaj mi, da bom našel čas za premišljevanje tvoje besede,  za molitev in dobra dela. Naj bolj in bolj odkrivam veselje v tem, da Ti bom sledil, in se bom pripravljen odpovedati vsemu, kar me oddaljuje od Tebe.

Naj vedno bolj postajam človek za druge, človek odnosa, ki s spolnjevanjem tvoje volje prinaša v svet mir, veselje in upanje. Gospod, Ti si trpel in umrl za vsakega izmed nas. Bodi z nami in se nas usmili! Amen.

(msgr. mag. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas)

 

DELAVNICA KARITAS

V petek, 23. februarja vodijo pobožnost križevega pota sodelavke in sodelavci Karitas. Po sv. maši bo v prostorih karitas (18.45) delavnica v izdelovanju rožic iz krep papirja za butare za cvetno nedeljo. Lepo vabljeni.

Butare za cvetno nedeljo bodo na voljo že za 5. postno – tiho nedeljo.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V JUŽNO ITALIJO od 4. do 7. aprila 2024

Po posvetu in ker si želim, da omogočimo vsem, ki želijo iti na romanje v Italijo gremo na pot z večjim avtobusom – 70 sedežni, zato sta sedaj prosti še dve mesti. Kdor še želi romati k patru Piju v SAN GIOVANNI ROTONDO naj to čimprej sporoči. Cena romanja je 379 EUR. Prav tako pa tudi prosim, da bi do začetka meseca marca v kolikor še niste v župnišče  prinesli akontacijo. Hvala.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MEDŽUGORJE

Župnija Medžugorje se prvič omenja leta 1599. Leta 1933 je župnik Bernardin Smoljna ob praznovanju 1900. obletnice Kristusove smrti in vstajenja na hribu Šipovac dal postaviti 8,56 metra visok betonski križ. Hrib se od tedaj imenuje Križevac. 24. junija 1981 pa so se v Medžugorju začela Marijina prikazovanja, ki trajajo še danes. Na ta sveti kraj romajo mnogi romarji, da se v molitvi in spovedi srečajo z Marijo in Jezusom. Tudi iz naše župnije vsako leto romamo v Medžugorje, tako bo tudi letos. Vabljeni ste, da se nam pridružite na župnijskem romanju v Međugorje od 27. do 30. 4. 2023. Cena romanja v primeru polnega avtobusa je 175€. Vabljeni, da se prijavite v župnišču ali pa pri ga. Marinki Kralj na št. 031/658 455.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarja skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore  verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.