GOD SV. ŠTEFANA – blagoslov vode in soli: V torek, 26. decembra obhajamo god sv. Štefana. Na ta dan je blagoslov vode in soli. Z blagoslovljeno vodo se pokrižamo in blagoslavljamo, blagoslovljeno sol pa pomešamo s kuhinjsko soljo in jo porabimo za soljenje hrane. Sv. maša je ob 9. uri. Lepo vabljeni.

Ta dan tudi obhajamo državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti, zato molimo za našo domovino in državnike.

 

GOD SV. JANEZA: V sredo, 27. decembra obhajamo god sv. Janeza, apostola in evangelista. Na njegov god blagoslavljamo vino in zaradi teag rečemo, da je to šentjanževec. Sv. maša je ob 8. uri v p. c. sv. Lovrenca. Na začetku maše je blagoslov vina. Lepo vabljeni.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA: V torek, 26. decembra začnemo z božičnimi blagoslovi domov in družin. Obisk domov je po naslednjem dnevnem redu:

TOREK, 26. 12. ob 10.00 – Zadrže od Esihovih po dolini: Trubarjeva ul., Ul. v Zadrže, Kartinova ul.; – SREDA, 27. 12. ob 8.00 maša pri sv. Lovrencu – Vrh, Štajngreb, Močle; – ČETRTEK, 28. 12. ob 8.45 – Stranje; ob 10.00 – Brezje, Ješovec, Sp. Cerovec; – PETEK, 29. 12 ob 8.45 – Sv. Miklavž, Sotensko, Orehek, Zastranje; – SOBOTA, 30. 12. ob 8.45 – Dvor; – NEDELJA, 31. 12 ob 11.00 –  Šmarje trg do Tašnerjevih; – TOREK, 2. 1. ob 12.00 –  Urleb, Vinski vrh; – ČETRTEK, 4. 1. ob 9.00 – Globoko, PETEK, 5. 1. ob 9.00 Šerovo, Konuško, Koretno; – SOBOTA, 6. 1. ob 10.00 – Vodenovo, Krčevine.

V blokih je blagoslov po dogovoru. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo veroučne hiše pri župnijski cerkvi. Obnova župnijske veroučne hiše nas bo stala okoli 100.000€. Prosim, da bi tudi v letu 2024 hodili z roko v roki.

 

GOSPODOVO RAZGLAŠENJE – BOŽIČNI KONCERT

V soboto, 6. januarja obhajamo praznik Gospodovega razglašenja. To je dan, ko se še posebej spominjamo, da so trije kralji Gašper, Melhior in Boltežar pred novorojeno dete prinesli darila: zlato, kadilo in miro. Pri jutranji sv. maši ob 9. uri je blagoslov vode, kadila in krede. Po večerni sv. maši, ki je ob 18. uri pa bo krajši božični koncert naših cerkvenih zborov in propedevtov. Lepo vabljeni.

 

VEROUK: Zaradi božičnih blagoslovov domov bomo z veroukom začeli šele v ponedeljek, 22. januarja 2023. Veroučenci so povabljeni, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventnem času za lačne otroke prinesejo k jaslicam v župnijsko cerkev.

 

PRATIKA, MARIJANSKI  in LISTNI KOLEDAR

V župnijski pisarni oz. v zakristiji so Pratika (7,50 eur), Marijanski (3,50 eur) in listni koledar (0,70 eur).

 

VERSKI TISK V LETU 2024

Vabljeni ste, da obnovite naročnino na verski tisk oz. se nanjo naročite. Naročite se lahko tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

Družina do 31. januarja 169€, kasneje 187,20€.

Ognjišče v župnišču 40€, po pošti pa 41,50€.

Misijonska obzorja 9€.

Hvala ker ste naročnik verskega tiska.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V JUŽNO ITALIJO od 4. do 7. aprila 2024

Župnijsko romanje k patru Piju v San Giovanni rotondo bo od 4. do 7. aprila 2024. Na tej romarksi poti nas bo pot vodila v naslednje kraje: LORETO, SAN GIOVANNI ROTONDO, MONTE SANT’ANGELO, ALBEROBELLO in LANCIANO. Cena romanja je 379 EUR. Lepo vabljeni, da se pridružite našemu večdnevnemu župnijskem romanju. Prijave sprejemamo v župnišču.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin. Hvala vernikom iz Globokega in Zadrž,dai ste v mesecu decembru skrbeli za lepoto našega svetišča in veroučnih prostorov.

 

OB ZAČETKU GOSPODOVEGA LETA 2024 VAM ŽELIMO, DA BO PRIHAJAJOČE LETO BLAGOSLOVLJENO, OBDANO Z ZDRAVJEM IN Z VSEM DOBRIM, KAR JE POTREBNO ZA LEPO ŽIVLJENJE.  vaši duhovniki