PRAZNIK VSEH SVETIH …

obhajamo v sredo, 1. novembra. To je dan, ko se še posebej spominjamo naših dragih rajnih, obiskujemo grobove in molimo za rajne. Sv. maše so po nedeljskem dnevnem redu: ob 7.00, 9.00 in 10.15.

Ob 15. uri je v župnijski cerkvi molitev za rajne po namenu spominov, nato pa je na pokopališču blagoslov grobov.

Ob 18. uri je v župnijski cerkvi molitev rožnega venca za vse naše drage rajne. Rožni venec ne moli samo v cerkvi, ampak tudi doma.

 

MOLITVENI SPOMINI

Na praznik Vseh svetih je v župnijski cerkvi ob 15. uri molitev za rajne po namenu spominov. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki je v cerkvi na stranskem oltarju sv. Mihaela ali sv. Križa ter na mizici pod korom.

Po molitvi v cerkvi se zberemo na pokopališču, kjer je blagoslov grobov.

Dar, ki ga boste namenili ob tej priložnosti je namenjen za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare.

 

SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH – 2. november

Na ta dan sta sveti maši ob 9. in 18. uri. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za rajne.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z nakupom posebne sveče Karitas skrbite za okolje, darujete za dobrodelne programe in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni naše pomoči.

S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas ali Eko leska svečka pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski.

Priporočeni dar za svečo z logo Karitas ali Eko leseno svečko je 2€.

 

PRVI ČETRTEK

V četrtek pred prvim petkom ste ob 17.30 uri vabljeni k molitvi rožnega venca in sv. maši za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK 

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov v Domu upokojencev in na domu.

 

PRVA SOBOTA

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Sv.  Rešnje Telo je izpostavljeno do 21. ure. V tišini pred Boga položimo svoje življenje, zahvale in prošnje

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva nedelja v mesecu, zato je tudi namenska nabirka – »ofer«, darovanje okoli oltarja za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Iskrenabog povrni za vaše darvo, ki jih namenjate za potrebe župnije in za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare.

 

ZAHVALNA NEDELJA v župnijski cerkvi in pri sv. Roku

V nedeljo, 5. novembra, ki je prva v mesecu ohbajamo zahvalno nedeljo. To je dan hvaležnosti. Dan, ko še posebej rečemo Bogu hvala za vse darove. V župnijski cerkvi se bomo pri vseh svetih mašah zahvalili Bogu in Mariji za darove zemlje in dela človeških rok.

To nedeljo ob 11.30 uri obhajamo tudi zahvalno sv. mašo v podružnični cerkvi Sv. Roka.

Ob praznovanju zahvalne nedelje ste vabljeni k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«. Povabljeni ste, da darujemo svoj dar za ljudi v stiski (osnovna živila: moka, sladkor, olje, krompir, testenine, mleko, riž, vložena zelenjava). Darove prinesete v cerkev in jih položite k oltarju. Lahko pa jih tudi prinesete na Karitas in sicer ob sredah med 17. in 18. uro.

 

DELOVNA AKCIJA pri SV. BARBARI

Pri obnovi sakralnih objektvo smo tudi v letošnjem letu naredili veliko delo. Obnovili smo zunanjost podružnične cerkve sv. Barbare. Cerkev je dobila novo streho in fasado. Pri obnovi se je ugotovilo, da so odtočne cevi iz strehe speljane v drenažne cevi, zato je nujno potrebno urediti odvodnjavanje.

V ladji cerkve in pod zvonikom bomo odstranili dotrajani omet, da se kamen čez zimo osuši. V spomladanskih dneh pa bomo odstranjeni omet nadomestili s sanirnim ometom. Ko bodo opravljena tudi ta dela pa bomo imeli blagoslov obnovljene cerkve.

V soboto, 4. novebmra ob 9. uri prosimo in vabimo, da se nam pridružite pri delovni akciji – odstranjevanju »klesanju« ometa. S sabo imejte sekiro, kladivo, pnevmatsko kladivo, samokolnico, lopato… Več nas bo, prej bomo končali. Lepo prosim!!!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.

Vernikom iz Prelog, Bobovega in Male Pristave se zahvaljujem, da ste v mesecu oktobru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore.