VEČERNE SVETE MAŠE

Od tega tedna naprej so večerne sv. maše ob 18. uri.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek, 2. oktobra ob 19. uri vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

PRVI ČETRTEK – 5. oktober

Pred nami je prvi četrtek v mesecu, zato ste še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice, stanovitnost in svetost duhovnikov. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK – 6. oktober

Na prvi petek v mesecu sta sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan je obisk bolnikov na domu. Če bi še kdo želel, da ga ob prvih petkih obišče duhovnik in prinese Jezusa naj to sporoči v župnišče.

 

PRVA SOBOTA  – 7. oktober

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše bo izpostavljeno do 21. ure.

 

  1. S MAŠA PRI ORAČEVI KAPELI NA PIJOVCIH

Oračeva kapela na Pijovcih je bila postavljena v zahvalo za ohranitev življenja in rešitev v nesreči. V soboto, 7. oktobra ob 15. uri ste lepo vabljeni k sv. maši v zahvalo za življenje in za vse pokojne, ki so se ustavljali ob Oračevi kapeli. 

 

MLADI VABIJO MLADE

Si srednješolec in iščeš mesto v župniji? Si želiš sobotni večer preživeti malo drugače? Morda je tvoje mesto tu med nami, v mladinski skupini. Naša srečanja so vsako soboto po večerni sv. maši. Pri srečanjih se pogovarjamo tudi o resnih temah, poglabljamo svoj odnos do Boga, spoznavamo Jezusa in njegov nauk… in se družimo. Včasih pa preprosto pridemo skupaj in se igramo družabne igre. Morda je to tudi zate? Pridi in se nam pridruži.

 

CERKVENI PEVSKI ZBOR

Začeli smo novo pastoralno leto. Pri sv. mašah z ubranim petjem sodelujejo pevski zbori. V svoje vrste vabijo nove člane, zato vas vabimo, da se jim pridružite. Pridružite se lahko otroško – mladinskemu zboru, ki bogati bogoslužje vsakih 14 dni pri sv. maši ob 10.15 uri, prav tako Amaniju, ki tudi prepeva vsakih 14 dni pri pozni sv. mašai ob 10.15 uri, ter odraslemu mešanemu pevskemu zboru, ki prepeva pri glavni sv. maši ob 9. uri. Lepo vabljeni. 

 

MESEC OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober je mesec molitve rožnega venca. Nekoč je pater Pij dejal sobratu, ki mu je pomagal v posteljo: “Prosim, vzemi in daj mi orožje, ki ga imam v žepu kute.” Ta je iskal in potem rekel patru Piju: “Oče, tu ne najdem nobenega orožja, samo rožni venec,” nakar je svetnik odgovoril: “In kaj je rožni venec? Mar ni orožje?”

Kakor pater Pij, tako tudi mi radi vzemimo v roke to »orožje« – molek in začnimo zopet z večjim veseljem moliti sveti rožni venec. Molimo ga ponoči doma, molimo ga v cerkvi, pa tudi sredi svoje družine.

Lepo vabljeni, da vsaj 20 minut pred sveto mašo molimo molitev rožnega venca.

 

ROMANJE STAREJŠIH in BOLNIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto, 14. 10. 2023. Sodelavci bomo šli kot spremstvo in pomoč romarjem. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Odhod avtobusa bo ob 7. uri izza Kulturnega doma. Prispevek za romanje je 20€. Gremo z enim avtobusom. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.

Prosimo, da se čimprej prijavite. Prijavi te se lahko v župnišču ali pa na tel. 031/423 244 (Marjana).

 

TEČAJ OSKRBE BOLNIKA/STAROSTNIKA NA DOMU

Na Škofijski Karitas Celje pripravljajo cikel srečanj, na katerem bodo različni strokovnjaki spregovorili o pravilnih tehnikah in metodah nege bolnika/starostnika, o njihovih pravicah in dolžnostih, kako prispevati k boljši kakovosti življenja bolnika, o ustrezni prehrani, …

Srečanja bodo potekala v Škofijskem domu Vrbje (Vrbje 82,  Žalec), ob torkih v oktobru in novembru, ob 18.00.

Prvo srečanje bo 10. oktobra. Tečaj je brezplačen. 

Informacije  051 278 482 in prijave https://forms.gle/w29R7RkntfHdkFoF8.

 

SLOVENSKA KARITAS

Slovenska karitas letos zaradi poplav v Sloveniji začenja z enomesečnim zamikom z 18. dobrodelno akcijo Za srce Afrike in s 14. akcijo Z delom do dostojnega življneja, nadaljuje pa tudi z akcijo Kupim Kozo. Preko teh akcij v sodelovanju z misijonarkami in misijonarji odgovarjamo na stiske revnih otrok in družin v Afriki, ki živijo v pomanjkanju osnovnih dobrin, kot so pitna voda, hrana, šolanje, zdravstvena oskrba in nimajo možnosti za delo in zaslužek. V zadnjem letu so se stiske revnih v Afriki zaradi svetovne krize močno povečale. 140 milijonov ljudi v Afriki letos trpi zaradi ekstremne lakote in podhranjenosti, med njimi je več kot polovica otrok.

ZA SRCE AFRIKE

Z zbranimi sredstvi pomagamo pri gradnji šol, zdravstvenih centrov, vodnjakov in nakupih hrane za podhranjene otroke in šolarje. V 17. letih smo s pomočjo dobrote Slovencev preko akcije Za srce afrike zgradili/obnovili in opremili 9 šol in 2 vrtca, dodatno sta bili za 2 šoli zgrajeni tudi jedilnici, 6 zdravstvenih centrov in 7 porodnišnic, center za fizioterapijo ter 41 večjih vodnjakov za območja, kjer živi skupaj 250.000 prebivalcev.

Z DELOM DO DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA

Revni starši na misijonih v Afriki preko akcije Z delom do dostojnega življenja dobijo priložnost za delo in zaslužek za delo, ki ga jim omogočajo mesečni darovalci iz Slovenije, ki so lani omogočali plačilo za redno in občasno delo preko 340 družinam v Afriki. S pomočjo zasluženega 1 eur na dan na podeželju in 2 eur v mestu v Afriki, lahko družini omogočijo hrano, zdravila in šolanje otrokom.

Poleg reševanja materialnih stisk družin, ob rednih skupnih srečanjih z misijonarji te družine rastsejo tudi na duhovnem področju in si medsebojno pomagajo.

KUPIM KOZO

Možnost za podporo revnih družin v Afriki je tudi preko akcije Kupim kozo, ko z nakupom koze za 20 EUR revni družini v Afriki omogočite več hrane, saj imajo s tem gnojilo in pridelajo več zelenjave, imajo mleko, prirast kozličkov pa lahko prodajo na trgu in z zaslužkom kupijo kaj za družino, popravijo hišo, otrokom plačajo šolanje itd. S samo eno kozo družina ogromno napreduje.

Darovalci lahok svoj dar Za srce Afrike prispevajo na Slovensko karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Lj, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: 2127 namen: Za srce Afrike. Več informacij na: www.karitas.si, telefon: 01/ 300 59 60.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu oktobru skrbijo za lepoto in snažnost našega svetišča in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave. Hvala vernikom iz Gaja in Korpul, da ste v mesecu septembru skrbeli za snažnost in lepoto župnijske cerkve in veroučnih prostorov.