VEČERNE SVETE MAŠE od 1. oktobra naprej so ob 18. uri.

 

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je rožnovenska in hkrati tudi prva v mesecu, zato je darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

MESEC OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA

Molitev rožnega venca se je začela oblikovati v 12. stoletju in odtlej močno zaznamuje življenje Cerkve in sveta. Še posebej je tej molitvi posvečen mesec oktober.

Veselemu, žalostnemu in častitljivemu delu rožnega venca je papež Janez Pavel II. leta 2002 dodal še svetli del, ki govori o Jezusovem javnem delovanju. Tako je postal rožni venec skoncentriran povzetek vsebine celotnega evangelija in je namenjen premišljevanju bistvenih dogodkov odrešenjske zgodovine. 

Rožni venec je molitev ponavljanja, saj kar petdesetkrat ponovimo isto molitev zdravamarija v enem samem delu rožnega venca. To se nekako ne ujema z razmišljanjem sodobnega človeka. Toda molitev rožnega venca ni podajanje informacij, je ustvarjanje Božjega okolja, v katerem mi lahko Bog zelo osebno spregovori. Nekoč je pater Pij dejal sobratu, ki mu je pomagal v posteljo: “Prosim, vzemi in daj mi orožje, ki ga imam v žepu kute.” Ta je iskal in potem rekel patru Piju: “Oče, tu ne najdem nobenega orožja, samo rožni venec,” nakar je svetnik odgovoril: “In kaj je rožni venec? Mar ni orožje?” Kakor pater Pij, tako tudi mi radi vzemimo v roke to »orožje« – molek in začnimo zopet z večjim veseljem moliti sveti rožni venec. Molimo ga ponoči doma, molimo ga v cerkvi, pa tudi sredi svoje družine. Lepo vabljeni, da vsaj 20 minut pred sveto mašo skupaj molimo molitev rožnega venca.

SREČANJE STARŠEV 9. RAZREDA VEROUKA

V sredo, 27. septembra ob 18. uri lepo vabim starše veroučenk/cev 9. razreda, to je letošnjih birmank/ev na uvodno srečanje – sestanek, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

SREČANJE STAREJŠIH IN BOLNIH

Župnijska Karitas vabi v nedeljo, 1. oktobra ob 15. uri na srečanje starejših in onemoglih. Prav je, da se vsaj enkrat na leto srečamo. Med sveto mašo bo možnost prejeti zakrament bolniškega maziljenja. To je zakrament, ki nas duhovno obogati in poživi. Srečanje se bo začelo s sveto mašo in nadaljevalo ob pogostitvi pred cerkvijo. Otroke in vnuke prosimo, da omogočijo svojim staršem, dedkom in babicam, da se udeležijo tega srečanja.

Člani Župnijske karitas bodo omogočili oskrbovancem Doma upokojencev, da se bodo udeležili tega srečanja. Če kdo potrebuje prevoz naj sporoči na tel. 031/423 244 (Marjana).

 

ROMANJE STAREJŠIH in BOLNIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto, 14. 10. 2023. Sodelavci bomo šli kot spremstvo in pomoč romarjem. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Odhod avtobusa bo ob 7. uri izza Kulturnega doma. Prispevek za romanje je 20€. Gremo z enim avtobusom. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.

Prosimo, da se čimprej prijavite. Prijavi te se lahko v župnišču ali pa na tel. 031/423 244 (Marjana).

 

ŽUPNIJSKI OTROŠKI – MLADINSKI PEVSKI ZBOR

Dragi otroci, prisrčno ste vabljeni, da se pridružite otroško – mladinskemu zboru. Vabljeni otroci od 1. do 9. razreda. Pevske vaje so vsako nedeljo ob 9. uri.

Več informacij na 069/653 888 (Nataša Dolenc)         

 

TEČAJ OSKRBE BOLNIKA/STAROSTNIKA NA DOMU

Na Škofijski Karitas Celje pripravljajo cikel srečanj, na katerem bodo različni strokovnjaki spregovorili o pravilnih tehnikah in metodah nege bolnika/starostnika, o njihovih pravicah in dolžnostih, kako prispevati k boljši kakovosti življenja bolnika, o ustrezni prehrani, …

Srečanja bodo potekala v Škofijskem domu Vrbje (Vrbje 82,  Žalec), ob torkih v oktobru in novembru, ob 18.00.

Prvo srečanje bo 10. oktobra. Tečaj je brezplačen. 

Informacije  051 278 482 in prijave https://forms.gle/w29R7RkntfHdkFoF8.

 

MEDNARODNO SREČANJE GODB

Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah vabi v nedeljo, 1. oktorbra ob 10. uri na mednarodno srečanje godb, ki bo na ploščadi pri kulturne domu Šmarje pri Jelšah.

Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.