VEROUČNO LETO

V ponedeljek, 11. septembra smo začeli z veroučnim letom. Veroučenci od 3. do 9. razreda prejmejo veroučne knjige pri uri verouka, ko poravnajo prispevek za veroučne knjige in za verouk. Prispevek za verouk je isti kot je bil v preteklem veroučnem letu. Prispevek na enega veroučenca znaša 20, kjer je več veroučencev v isti družini, se plača enotni prispevek 30 (na družino).

 

1. razred

Ponedeljek ob 15:15

Sreda ob 16:15

 

2. razred

Ponedeljek 16:15

Torek ob 15:15

 

3. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:55

Sreda 12:05

 

4. razred

A  Četrtek 12:55

B  Sreda 12:55

C  Petek 12:05

 

5. razred

 Ponedeljek 13:45

 Torek 13:45

 Četrtek 7:15

 

6. razred

 Sreda 13:45

 Četrtek 14:45

 Petek 7:15

 

7. razred

 Sreda 7:15

 Sreda 14:45

 Četrtek 13:45

 

8. razred

Ponedeljek 12:55

Torek 7:15

Torek 13:45

 

9. razred

Ponedeljek 7:15

Ponedeljek 13:45

Torek 12:55     

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

Za nami je čas počitnic in začelo se je novo pastoralno leto. Biti v bližini Jezusa je vedno lepo in prijetno. Zelo blizu oltarja so ministranti/ke, ki strežejo pri sv. maši. Na oltar prinesejo kruh in vino, ki postane pri sv. maši Sv. Rešnje Telo in Sv. Rešnja Kri. Služba ministranta ni pridržana samo za fante, ampak je tudi za deklice.

Bi rad postal ministrant/ka? Bi rad bil blizu Jezusu ob oltarju pa ne veš kako?

Pridi v sredo, 20. septembra ob 17. uri na uvodno ministrantsko srečanje. Če ne moreš takrat, pa se nam lahko pridruži katerokoli nedeljo… bodi 10. minut pred sv. mašo v zakristiji.

Dragi ministranti/ke in novi člani lepo vabljeni. Duhovniki vas pričakujemo.

 

SREČANJE STAREJŠIH IN BOLNIH: Župnijska Karitas vabi v nedeljo, 1. oktobra ob 15. uri na srečanje starejših in onemoglih. Prav je, da se vsaj enkrat na leto srečamo. Med sveto mašo bo možnost prejeti zakrament bolniškega maziljenja. To je zakrament, ki nas duhovno obogati in poživi. Srečanje se bo začelo s sveto mašo in nadaljevalo ob pogostitvi pred cerkvijo. Otroke in vnuke prosimo, da omogočijo svojim staršem, dedkom in babicam, da se udeležijo tega srečanja. Člani Župnijske karitas bodo omogočili oskrbovancem Doma upokojencev, da se bodo udeležili tega srečanja. Če kdo potrebuje prevoz naj sporoči na tel. 031/423 244 (Marjana).

 

ROMANJE STAREJŠIH in BOLNIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto, 14. 10. 2023. Sodelavci bomo šli kot spremstvo in pomoč romarjem. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Odhod avtobusa bo ob 7. uri izza Kulturnega doma. Prispevek za romanje je 20€. Gremo z enim avtobusom. Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Prosimo, da se čimprej prijavite. Prijavi te se lahko v župnišču ali pa na tel. 031/423 244 (Marjana).

 

PESEM ZA BODOČE PEVKE in PEVCE

 

Hej ti, glasek mali!

A ti je dolgčas pri maši?

Pridi k zboru,

gor na koru,

kjer prepevamo skupaj.

 

Fantje, dekleta,

ob devetih so vrata odprta.

V veroučnih učilnicah

bo kitara, klavir

in razigranih glasov pevcev nemir.

 

Boljši pevec boš postal,

nove pesmi boš spoznal.

Nataša in Julija čakava vas,

opeti si krepili

bomo vero v nas.

 

Avtorja pesmi sta Julija Golež in Matija Krumpak.

 

 

CERKVENI OTROŠKO – MLADINSKI PEVSKI ZBOR Dragi otroci, prisrčno ste vabljeni, da se pridružite otroško – mladinskemu zboru. Vabljeni otroci od 1. do 9. razreda. Pevske vaje so vsako nedeljo ob 9. uri. Več informacij na 069/653 888 (Nataša Dolenc)           

SLOMŠKOVA NEDELJA

Letos obhajamo 170-letnico izida Slomškove mladinske pesmarice »Šola vesela lepega petja za pridno šolsko mladino«, Mohorjeva družba Celovec, 1853. Ta spomin je hkrati pobuda, da obhajanje Slomškove nedelje posvetimo razmišljanju o glasbi, prepevanju ter o pomenu vpletenosti kulturnega udejstvovanja za svoje izobraževanje in za versko življenje. Hkrati pa bo praznovanje letošnje Slomškove nedelje tudi zahvala za dokončno rešitev Zavoda A. M. Slomška. Praznovanje bo letos potekalo pod geslom Šola vesela.

Slomšek se je kot ljubitelj glasbe in petja dobro zavedal, da ima glasba pomembno pozitivno vlogo v življenju človeka. On sam med drugim pravi: »Ptico boš spoznal po petju, pa človeka tudi; ako lepo petje, ima tudi lepo srce. In kar se o človeku posamezno – se lahko reče o vsem ljudstvu. Iz obilnosti srca se glasijo usta, in kjer ni čednih pesmi, tam tudi prebivati ni veselo.« Pesem naj človeka spremlja od rojstva do smrti, tako pravi Slomšek. Zato je spodbujal petje doma v okviru družin, pri vsakdanjem delu, pri druženju ljudi, v šoli. Kot duhovnik in škof je rad in večkrat poudarjal pomen lepega petja pri bogoslužju in je bogoslovce ter duhovnike spodbujal, da bi se glasbeno izobrazili in redno skrbeli za lepo pesem ter tako skrbeli za dostojno in doživeto obhajanje bogoslužja. Osrednja slovesnost Slomškove nedelje bo v nedeljo, 24. septembra, v Zavodu A. M. Slomška, Vrbanska c. 30, Maribor. Ob 15. uri molitvena ura in ob 16. uri somaševanje škofov in duhovnikov. Somaševanje bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.