DELOVNA AKCIJA

V sredo, 30. avgusta ste od 15.30 ure naprej vabljeni in naprošeni, da se pridružite delovni akciji – čiščenju podstrešja podružnične cerkve sv. Barbare. Lepo prosimo.

 

ČETRTEK pred PRVIM PETKOM – 31. avgust

V četrtek pred prvim petkom ste ob 18.30 uri še posebej vabljeni k molitvi rožnega venca pred Najsvetejšim s prošnjo za nove duhovniške in redovniške poklice. Ob 19. uri je sv. maša. Vzemimo si čas. Pridite in molimo.

 

PRVI PETEK – 1. september sta ob 9. in 19. uri sv. maši z litanijami Srca Jezusovega. Pridite in izročimo svoja srca Jezusovem srcu.

 

OBISK BOLNIKOV  

Župnik ima v petek, 1. septembra ob 13.30 uri poroko in krst v drugi župniji, zato bo bolnike, ki jih obiskuje ob prvih petkih obiskal že v četrtek, 31. avgusta po 14. uri.

 

PRVA SOBOTA – 2. september

Ob prvih sobotah v mesecu se po večerni sv. maši izpostavi Najsvetejše. Izpostavljeno je do 22. ure. Vabljeni, da si vzamemo čas in v tihi adoraciji – molitvi izročimo Bogu svoje življenje, prošnje, stiske, zahvale… Pridite, slavimo in častimo Boga.

PRVA NEDELJA – 3. september

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Dela napredujejo. Obnova strehe zvonika se zaključuje. Obnavlja se že tudi streha ladje cerkve. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare in potrebe župnije.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

Člane ŽPS in ključarje vseh cerkva vabim v ponedeljek, 4. septembra ob 20. uri na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v veroučni učilnici pri Muzeju Baroka.

 

ROMANJE ŠTIRIH ŽUPNIJ V SAVINJSKO DOLINO

V soboto, 2. septembra je župnijsko romanje v Savinjsko dolino: Gornji Grad, Nova Štifta, Gora Oljka in Sv. Pavel – Prebold. Cena romanja je 30€. Avtobus bo šel iz Sladke Gore, iz Zibike in iz Šmarja. Predviden odhod avtobusa iz Šmarja je ob 8. uri na avtobusni postaji (lako se parkira na parkirišču pri Kašči), iz Zibike ob 7.30 uri pri gostilni Marko, iz Kristan Vrha pri osnovni šoli ob 7.45 in iz Sladke Gore pri gasilskem domu ob 7.30 uri. Gremo z dvema avtobusoma. Povratek okoli 20 ure. Prostih je še nekaj mest.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE

Srednješolci in študenti vabljeni na vikend duhovno obnovo na Sladko Goro. Duhovno obnovo bomo začeli v petek, 1. 9. ob 17. uri in končali v nedeljo, 3. 9. s sveto mašo pri sv. Mihaelu ob 10.30 uri. Začetek leta je odlična priložnost, da dobro zastavimo tudi na duhovnem področju, da bo leto dalo dobre sadove. Duhovno obnovo bosta vodila Tadej Linasi in Janez Kozinc.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, dragi veroučenci! Šolskih in veroučnih počitnic je že skoraj konec, saj bomo v petek, 1. septembra začeli novo šolsko leto 2023/24 in s tem tudi novo veroučno leto. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v nedeljo, 3. septembra po pozni sv. maši, to je ob 11.15 uri v prostorih stare veroučne učilnice pri cerkvi. Vpis v prvi razred pa bo v prostorih župnišča možen tudi v ponedeljek, 4. septembra med 8.30 in 9.30 uro, ter med 17. in 18. uro. V prihodnji številki Šmarskega zvončka bo zapisan urnik verouka. Z veroukom bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra. Svoje krščansko življenje okrepimo z verskim znanjem in z rednim prejemanjem zakramentov.

 

MARIJINO ROJSTVO – 8. september

Praznik zemeljskega rojstva obhaja Cerkev samo pri treh osebah, pri Jezusu, Mariji in Janezu Krstniku, ker je bilo rojstvo teh treh oseb res sveto: Jezusovo zaradi združenja božje narave s človeško naravo v eni osebi, obenem zaradi deviškega spočetja v moči Svetega Duha; Marijino zaradi njenega brezmadežnega spočetja, to se pravi zaradi tega, ker je bila kot mati prihodnjega Odrešenika po posebni božji naklonjenosti že v prvem trenutku bivanja obdarjena s posvečujočo milostjo in obvarovana izvirnega greha; Krstnikova zaradi tega, ker je bil – kakor na temelju Svetega pisma trdijo cerkveni očetje – izvirnega greha očiščen že pred rojstvom. Marijinega rojstva se spominjamo 8. septembra.

Na praznik Marijinega rosjstva sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Lepo vabljeni.

 

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V soboto, 9. septembra 2023, bo v baziliki Matere Božje v Petrovčah potekal tradicionalni molitveni dan za duhovne poklice. Letos bo osrednje geslo »Poklicani, da bi živeli«. Ob 9. uri bo molitve ura, ob 10. uri pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Pridite in molimo za nove duhovniške poklice. Lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

V nedeljo, 10. septembra ob 15. uri obhajamo slovesnost zakonskih jubilejev. K tej zahvalni sveti maši vabim vse zakonce, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Prav je, da se Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Dragi zakonci jubilanti lepo in prisrčno vabljeni, da obnovite zakonske obljube.

Svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka, 7. septembra.

 

STIČNA MLADIH

Enodnevni festival katoliške mladine poteka že od leta 1981. Tradicionalni 42. festival Stična mladih bo potekal v soboto, 16. septemmbra 2023, v cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem. Geslo letošnje Stične mladih je »Kaj praviš, da sem?« in odgovarja na dileme mladih. Mladi, lepo vabljeni. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz. Več bo zapisano v prihodnji številki župnijskega lista.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.

Vernikom iz Stranja in Belega, ki ste v mesecu avgustu skrbeli za župnijsko cerkve in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.