POPLAVE: V petek, 4. avgusta so našo domovino zajele katastrofalne poplave. Dar ob prvi nedelji smo namesto za obnovo p. c. sv. Barbare namenili za poplavljene. Darovali ste 2.626,80€. Prizadeti bodo še potrebovali našo pomoč. Dobrodošli so denarni prispevki. Slovenska Karitas nam je poslala položnice. Vzemite jih. Dar lahko tudi prinesete v župnišče in jih bomo posredovali na Škofijsko Karitas Celje. V ponedeljek, 14. avgusta ste vabljeni, da se nam pridružite pri delovni akciji pri pomoči čiščenja posledic poplave v Savinjski dolini. Ob 7.30 uri se zberemo pri Muzeju Baroka in nato se z osebnimi avtomobili odpeljemo v Vrbje, kjer je zborno mesto. Od tam bomo šli v kraje, kjer bomo pomagali pri čiščenju. S sabo imejte pribor za delo (lopato, metle, škornje, motika, samokolnica…) V četrtek, 17. avgusta bomo med 17. in 18. uro v prostoru Župnijske Karitas zbirali hrano z dolgim rokom uporabe (konzerve, paštete,…), higienske pripomočke, čistila in delovno orodje (lopate, metle, samokolnice, motike, …). Tudi takrat lahko prinesete denarni prispevek za prizadete v poplavah.

 

ŽUPNIJSKI PRAZNIK – MARIJINO VNEBOVZETJE: V torek, 15. avgusta obhajamo največji Marijin praznik – Marijino vnebovzetje. To je tudi naš župnijski praznik, zato so v župnijski cerkvi svete maše po nedeljskem dnevnem redu: ob 7.00, 9.00 in 1015. Slovesna praznična sv. maša je ob 10.15 uri. Prav je, da po maši tudi praznujemo in se zadržimo ob dobrotah dela človeških rok, zato pridne in dobre gospodinje naprošam za kakšno ocvirkovko, pogačo, kifeljček, slano pecivo… Prosimo, da dobrote, ki jih je treba narezati narežete že doma. Vinogradnike pa tudi prosimo za kakšen liter J. Dobrote prinesete pred sv. mašo in jih oddate v veroučno učilnico pri cerkvi.

 

ROMARSKI SHODI PRI SV. ROKU Ob godu sv. Roka, ki je priprošnjik zoper kužne bolezni ste lepo vabljeni na romarske shode k podružnični cerkvi sv. Roka.

Prvi romarski shod bo v torek, 15. avgusta ob 17. uri. Sv. mašo bo daroval g. Gregor Celestina, spiritual – duhovni vodja v bogoslovju. Po maši bodo litanije sv. Roka in blagoslov z Najsvetejšim. Pri maši prepeva župnijski pevski zbor.  Lepo vabljeni.

V torek, 15. avgusta ob 21. uri pa ste tudi lepo vabljeni k molitvi in procesiji z lučkami od župnijske cerkve k sv. Roku. Nato bo v cerkvi sv. Roka še kratko slavljenje pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni. Še posebej vabljeni mladi.

V sredo, 16. avgusta pa so v cerkvi sv. Roka svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri. Osrednjo romarsko sveto mašo bo ob 10. uri vodil p. Branko Cestnik. Pri tej maši sodeluje župnijski pevski zbor. Tudi ob 18. uri bo maša peta. Lepo vabljeni. Svete maše bo možno spremljati tudi zunaj cerkve, saj bo poskrbljeno za klopi in ozvočenje. Ceste ne bomo zapirali, redarji pa bodo poskrbeli za urejeno parkiranje.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM

V Marijinem svetišču na Tinskem bo na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja, v ponedeljek 14. avgusta, ob 19. uri prvi romarski shod. Po maši je procesija z lučkami. Pridite in se priporočimo Mariji, da za vse nas izprosi milosti pri svojem sinu Jezusu Kristusu. Slovesnost bo vodil naš rojak g. Ivan Šumljak. Na praznik Marijinega vnebovzetja sta sv. maši ob 8. in 10.30 uri.

 

SREČANJE VSEH ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

V sredo, 16. avgusta, na god sv. Roka ste po osrednji romarski sv. maši ob 12.30 uri župnijski sodelavci (člani ŽPS, ključarji vseh cerkva, pevci in pevke vseh zborov, člani Župnijske Karitas, krasilke in krasilci, ministranti, mladinci, animatorji, …) lepo vabljeni pod »pojato« na družabno srečanje. Lepo vabljeni tudi vsi, ki pomagate pri delu v vinogradu.

 

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU

V nedeljo, 20. avgusta je sv. maša pri sv. Roku ob 10.30 uri, pri kateri bo blagoslov pšenice, zato prihodnjo nedeljo ob 10.15 ne bo svete maše v župnijski cerkvi.

 

ROMANJE ŠTIRIH ŽUPNIJ V SAVINJSKO DOLINO: Ob zaključku počitnic in pred začetkom novega pastoralnega leta bo župnijsko romanje v Savinjsko dolino in sicer v soboto, 2. septembra. Tokrat bomo romali v Savinjsko dolino in naše postaje so: Gornji Grad, Nova Štifta, Gora Oljka in Sv. Pavel – Prebold. Kosilo bomo imeli v gostišču Vid v Mozirju. Cena romanja (avtobusni prevoz in kosilo) je 30€. Avtobus bo šel iz Sladke Gore, iz Zibike in iz Šmarja. Predviden odhod avtobusa iz Šmarje je ob 8. uri, iz Zibike ob 7.30 uri, iz Kristan Vrha (osnovna šola) ob 7.45, iz Sladke Gore pri gasilskem domu pa ob 7.45 uri. P ovratek okoli 20 ure. Romali bomo z dvema ali tremi avtobusi. Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Lepo vabljeni.

 

JERNEJEVA NEDELJA V ZIBIKI: 24. avgusta je god sv. Jerneja, kateremu je posvečena župnijska cerkev v Zibiki, zato bomo v nedeljo, 27. avgusta obhajali Jernejevo nedeljo. Ob 10. uri bo Telovska procesija, pri kateri bomo še posebej prosili: Treska in hudega vremena… Reši nas, o Gospod. Kuge, vojske in lakote… Reši nas, o Gospod. Obhajanje Jernejeve nedelje pa bo letos tudi nekaj posebnega, saj bomo obhajali zlato mašo g. župnika Alojza Podkrajnika. Lepo vabljeni, da se pridružite župniji Zibika pri praznovanju Jernejeve nedelje in zlate maše g. Alojza Podkrajnika.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE: Srednješolci in študenti vabljeni na vikend duhovno obnovo na Sladko Goro. Duhovno obnovo bomo začeli v petek, 1. 9. ob 17. uri in končali v nedeljo, 3. 9. s sveto mašo pri sv. Mihaelu ob 10.30 uri. Začetek leta je odlična priložnost, da dobro zastavimo tudi na duhovnem področju, da bo leto dalo dobre sadove. Duhovno obnovo bosta vodila Tadej Linasi in Janez Kozinc. Prosim, da sporočite svojo prisotnost g. Janezu Kozincu ali župniku Damjanu.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega.