KRIŠTOFOVA NEDELJA – blagoslov šoferjev, avtomobilov, … 

V nedeljo, 23. julija 2023, bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Na ta dan bo potekala vozniška akcija MIVA za nakup prepotrebnih vozil za naše misijonarje.

Vsak voznik ali voznica ve, kako dragocen je lahko avto za vsakodnevne opravke. Kaj pomeni prevozno sredstvo v misijonih, kjer je to pogosto edino vozilo daleč naokoli, si lahko le predstavljamo. O tem naj najbolje spregovorijo zahvale misijonarjev, … Z različnimi vozili pogosto dobesedno rešujejo življenja. Z vašimi darovi smo lani podprili 25 projektov v skupni vrednosti 593.760,00 €.

Sadovi akcije MIVA:

  1. TEREZE PREKAJ – USMILJENKE, ALBANIJA

Po vaši veliki dobroti je za božič na našem dvorišču veliko darilo. Ne moremo z besedami izraziti vsega, kar občutimo, toda verjemite, da je nekaj, kar se ne da opisati. Hvaležnost, veselje, ljubezen nas obdaja in odseva z obrazov naše skupnosti. Zato v imenu naših sester, naših ubogih in mladih ter tudi v mojem imenu sprejmite velik boglonaj za pomoč pri nakupu avta. Za vas in vaše domače obljubljamo našo skromno molitev in vas vabimo na obisk.

  1. ZVONKA MIKEC – ANGOLA

Avtomobil je namenjen skupnosti sester HMP v Cabindi, kjer delujejo že 12 let in trenutno začenjajo z novim poslanstvom, z gradnjo otroškega vrtca na obrobju mesta. Novo vozilo bo zelo pripomoglo pri vsem pastoralnem delu, pri pripravi za vrtec in vsakodnevnih potrebah za delo z otroki, v kuhinji. Skratka Bogu hvala in vsem, ki so sodelovali. Darilo je prispelo ravno pravi čas.

POLONA DOMINIK, LAIŠKA MISIJONARKA – ETIOPIJA

Ko smo dobili sporočilo, da je naša prošnja za pomoč pri nakupu avtomobila odobrena, so nam vsem dobesedno stopile solze v oči. Zavedamo se namreč, da je situacija v Etiopiji težka ne le za nas, ki tu živimo, ampak tudi za ljudi, ki nam želijo pomagati. Polni vere in zaupanja v Božjo Previdnost smo MIVA Slovenija prosili za pomoč in že po nekaj tednih smo bili blagoslovljeni z avtomobilom. Bog povrni vsem, ki prispevajo v sklad MIVA in vsem, ki so sodelovali pri odločitvi za pomoč naši župniji. Besede so enostavno premalo, da bi izrazili srečo in hvaležnost, ki jo čutimo in vas toplo objemamo v naših srcih, vsakič, ko sedemo v našo novo Toyoto.Vir: Misijonsko središče Slovenije

Krištofova nedelja nas tako povezuje z božjo dobroto in božjim varstvom. Naša dobrota pa objema misijonarje in ljudi v misijonskih deželah. Na Krištofovo nedeljo, 23. julija bo pri obeh svetih mašah pred sklepnim blagoslovom še blagoslov šoferjev, avtov in nalepk. Pri izhodu iz cerkve boste prejeli blagoslovljeno nalepko (vzamete, kolikor jih rabite) in jih nalepite na svoje  avtomobile, kombije, motorje, kolesa, traktorje, … . Prav tako boste lahko ob izhodu iz cerkve namenili svoj dar za MIVO.

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI

V četrtek, 20. julija obhajamo god sv. Marjete Antiohijske, ki je drugotna zavetnica župnije Sladka Gora, zato bomo v nedeljo, 23. julija na Sladki Gori obhajali Šmarjetno nedeljo. Ob 10. uri bo Telovska procesija, pri kateri bomo še posebej prosili: Treska in hudega vremena… Reši nas, o Gospod. Kuge, vojske in lakote… Reši nas, o Gospod. Pri procesiji bo sodelovala godba na pihala. Letošnja Šmarjetna nedelja bo nekaj posebnega, saj bomo obhajali zlato mašo g. župnika Ivana Rojnika.

Zaradi odsotnosti duhovnika in praznovanja Šmarjetne nedelje na Sladki Gori v nedeljo, 23. Julija tukaj ne bo pozne maše ob 10.15 uri. Hvala za razumevanje. Prisrčno pa ste vabljeni na Sladko Goro k praznovanju Šmarjetne nedelje in zlate maše g. Ivana Rojnika. 

 

ZAHVALA: Od 3. do 7. julija smo imeli počitniško dejavnost za otroke – oratorij z naslovom STOPI NA POT. Na pot oratorija je letos stopilo 142 otrok in 38 animatorjev. Kljub temu, da je pod pojato Muzeja Baroka in v njegovi okolici bilo vsak dan okoli 180 mladih src, je bilo vse tako lepo, umirjeno in prijetno. Za to gre velika zahvala vsem animatorjem, ki ste poskrbeli za odličen potek oratorija. Hvala pa tudi vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi oratorija. Hvala Gostilni Krpan, Občini Šmarje pri Jelšah, Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah, Kmetijski zadrugi Šmarje, trgovini Jager, trgovini Mercator, PGD Šmarje pri Jelšah in vsem, ki ste podprli letošnji oratorij.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju za lepoto in snažnost našega skupnega doma ter veroučnih prostorov skrbijo verniki iz Dvora.