DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA

V naši župniji je dan češčenja Najsvetejšega 25. in 26. junija. Biti pred Najsvetejšim je milost. To je blagoslovljeni čas, saj ga posvetimo Jezusu, torej Bogu. To je čas druženja in pogovora z našim Odrešenikom, ki nam je izkazal ljubezen do konca, do smrti na križu.

Če v cerkev pridemo nekoliko zaskrbljeni, obremenjeni in obteženi z raznimi skrbmi, težavami, bolečinami, pa lahko iz cerkve odidemo potolaženi, opogumljeni, notranje obogateni, pomirjeni in posvečeni.  To pa se zgodi, če vse svoje skrbi, prošnje in zahvale  Jezusu položimo v dar.

Naj bodo minute ali pa ura, ki jo bomo preživeli v cerkvi pred Najsvetejšim v blagoslov in tolažbo nam samim in po nas našim bližnjim.

V nedeljo, 25. junija je Najsvetejše izpostavljeno med 8. in 9. uro ter popoldan od 17. do 19. ure. Češčenje zaključimo z litanijami Srca Jezusovega in blagoslovom z Najsvetejšim.

V ponedeljek, 26. junija ob 8. uri sv. maša in po njej bo Najsvetejše izpostavljeno do 10. ure. Popoldan pa bo najsvetejše izpostavljeno med 17. in 19. uro. Ob 19. uri je sveta maša. Pred mašo so litanije Srce Jezusovega z blagoslovom z Najsvetejšim.

Vzemimo si čas za molitev pred Najsvetejšim.

 

SLOVESNI PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

  1. junija praznujemo praznik dveh prvakov med apostoli: sv. Petra in sv. Pavla. Ta slovesni praznik nas opominja na moža, ki sta bila po božjem načrtu izbrana, da postavita človeški temelj Kristusovi cerkvi. Kristus je Petra določil za skalo na kateri bo zidal svojo Cerkev, od tod ime Peter skala. Za pomočnika s katerim je ponesel svoje ime med pogane je izbral Pavla. Sv. Petru je Bog zaupal tudi ključe do nebes. Poslanstva si nista prilastila sama, ampak jima ga je dal Bog, ki je tudi vodil njuno usodo. Sv. Petru in sv. Pavlu je v Sloveniji posvečenih 9 župnijskih in 12 podružničnih cerkva. Po njiju je poimenovanih veliko krajev. Sv. Peter je umrl leta 64, tri leta za njim pa še sv. Pavel.

Sv. maši sta ob 9. in 19. uri. Lepo vabljeni.

 

PETROVO NA KRISTAN VRHU

V nedeljo, 2. julija v župniji Sv. Peter na Kristan Vrhu obhajajo zunanjo slovesnost ob praznovanju zavetnika župnije sv. Petra. Ob 9. uri je slovesna sveta maša in nato »telovska«  procesija. Po maši je pogostitev za vse in priložnost za druženje in medsebojni pogovor.

Lepo vabljeni, da se pridružite praznovanju.

 

ŠMARSKI ZVONČEK

V mesecu juliju in avgustu bo župnijski list izhajal vsakih 14 dni. V tem času bo župnijski list izšel 2., 16 in 30. julija ter 13. in 27. avgusta. Če želite, da bodo mašni nameni vpisani, potem prosim, da sporočite pravi čas, najpozneje do četrtka pred izdajo župnijskega lista.

 

ZAHVALA

V nedeljo 4. junija smo Luka Drenik, Andrej Hočevar, Peter Černe in Janez Peter Bohinc obiskali vašo župnijo in na koncu sv. maše zbirali sredstva za misijon v Turčiji. Julija bomo slovenskemu misijonarju g. škofu Martinu Kmetcu pomagali pri gradbenih delih na škofiji v Izmirju (Smirni). Zahvaljujemo se vam za vaše darove. Skupaj smo zbrali 2.044,00 €. V župniji Sv. Peter na Kristan Vrhu smo zbrali 256 €, v Zibiki 257 €, na Sladki Gori 497 € in v Šmarju pri Jelšah 1034 €. Bog povrni za vaše darove! Priporočamo se v molitev.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju za lepoto in snažnost našega skupnega doma ter veroučnih prostorov skrbijo verniki iz Dvora.

Vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega se iskreno zahvaljujem, da ste v mesecu juniju skrbeli za lepoto in snažnost našega skupnega svetišča in veroučnih prostorov.