PROGRAM POTA – ODPRAVA V MISIJON: Pri svetih mašah v nedeljo, 4. junija, se nam bosta predstavila Peter Černe in Andrej Hočevar, ki se julija skupaj s skupino osmih prostovoljcev odpravljata v misijon v Turčijo, v Izmir, kjer deluje slovenski misijonar nadškof Martin Kmetec. Tja se odpravljajo v okviru programa POTA, ki deluje znotraj zavoda Katoliška mladina in mladim omogoča izkušnjo misijonskega prostovoljstva doma in po svetu. V Izmirju bodo pomagali pri obnovi cerkve in ostalih delih na škofiji. V ta namen zbirajo sredstva, zbran denar bodo namenili za gradbeni material in škofijo, del pa bo namenjen tudi tamkajšnji Karitas (ostale stroške si krijejo prostovoljci sami). Svoj dar boste lahko oddali po maši na stojnici pred cerkvijo. Prostovoljci se vam za vašo podporo že vnaprej najlepše zahvaljujejo.

 

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA

V tem tednu zaključujemo veroučno leto. Veroučenci bodo pri uri verouka prejeli zaključna spričevala. Prav je, da ob zaključku veroučnega leta pogledamo na prehojeno pot. Vprašajmo se: »Koliko smo si v tem veroučnem letu prizadevali za krščansko vzgojo in življenje po zakramentih?« Ko začenjamo veroučne počitnice to ne pomeni, da gre tudi Bog na počitnice. Jezus nas čaka. Tudi v času počitnic in dopustov si vzemimo čas in obiščimo Jezusa v župnijski cerkvi ali pa tam, kjer bomo na počitnicah oz. dopustu. Tudi med počitnicami prejemajmo zakramente in molimo.

 

ZAKLJUČEK ŠMARNIC

Mesec maj je posvečen Božji materi Mariji. Ob njej smo se zbirali in prisluhnili branju, ki nam je predstavilo božjo služabnico Magdaleno Gornik, oz. svetopisemskim zgodbam, v katerih so nam bili predstavljene svetopisemske osebe. Na teh šmarničnih srečanjih smo tudi molili litanije Mariji v čast in smo vzklikali Mariji, naj prosi za nas. V sredo, 31. maja se bodo zaključile šmarnice. Zahvaljujem se Marku in Luciji, da sta otrokom približala svetopisemske osebe. Hvala predstavnikom birmancev in drugim instrumentalistom, da se je pri šmarnicah prepevalo. Naj nas ta mladostni navdih opogumlja tudi v prihodnjih dneh, tednih in mesecih.

 

SESTANEK KARITAS

V sredo, 31. maja ob 20. uri sestanek sodelavcev Karitas v veroučni učilnici pri Muzeju baroka. Lepo vabljeni. Vabljeni tudi novi sodelavci.

 

PRVI  ČETRTEK – 1. junij

Na prvi četrtek v mesecu smo še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice in za stanovitnost duhovnikov.

Ob 18.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 19. uri sv. maša. Lepo vabljeni.

 

PRVI PETEK – 2. junij

Sv. maši sta ob 9. in 19. uri. Ta dan obiskujem oskrbovance Doma upokojencev ter bolnike po domovih. Če bi še kdo želel, da ga obiščem, prosim sporočite v župnišče.

 

PRVA SOBOTA – 3. junij

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 22. ure.

 

PRVA NEDELJA – 4. junij

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše podružnične cerkve sv. Barbare. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

MINISTRANTSKI VIKEND

Spoštovani starši ministrantov. Od petka, 2. junija do nedelje, 4. junija bo potekal ministrantski vikend na Sladki Gori. Začeli bi v petek ob 17h, končali pa s sveto mašo na Sladki Gori ob 10.30. Del časa bomo namenili duhovni poglobitvi ob izbranem svetniku, molitvi, sv. maši, ministrantskemu izobrazevanju in sprostitvi ob igri in sportu. Zaradi organizacije programa prosimo za prijave otrok. 

 

PRIJAVNICE – ORATORIJ 2023

Letošnje geslo oratorija »Stopi na pot!« vabi otroke in mlade, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija.

Izpolnjene prijavnice za oratorij lahko oddate v soboto, 27. maja in 3. junija po večerni sv. maši, ter v nedeljo 28. maja in 4. junija ob 10. uri. Animatorji bodo prijavnice sprejemali pred cerkvijo.

 

ROMANJE

Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prosta so še štiri mesta. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje našega svetišča ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja pa iskrena hvala, da ste v mesecu maju skrbeli za lepoto in snažnost naše župnijske cerkve in veroučnih prostorov.

Hvala tudi staršem birmancev in prvoobhajancev, da ste pripravili našo župnijsko cerkev za praznični bogoslužji.