ZAHVALA: Za nami so največji prazniki naše vere. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste prispevali svoj delež k praznovanju velike noči. Hvala bralcem Božje besede in pasijona, postavljavcem božjega groba, za praznično okrasitev našega svetišča, godbi na pihala, pevkam, pevcem in organistkam, ministrantom, propedevtom, mežnarju, ključarjem, … za dobrote, ki ste jih prinesli in za pripravo velikonočne pogostitve. Iskreno se zahvaljujem obema duhovnima pomočnikoma g. Janezu Kozincu in Janezu Zupancu. Hvala vsem, da smo skupaj lepo obhajali velikonočne praznike.

 

VEROUK

Končale so se velikonočne veroučne počitnice, zato v ponedeljek, 17. aprila spet začnemo redno z veroukom.

ŽUPNIJA ZIBIKA

Nekaj dni pred cvetno nedeljo me je župnik g. Alojz Podkrajnik seznanil s pismom, ki ga je poslal škofu Maksimiljanu. V tem pismu ga seznanja, da se zaradi vedno pogostejših zdravstvenih težav odpove župniji, ker ne more redno opravljati župnijskih dolžnosti. V pismu g. župnik zapiše: »Gospod škof, prosim, da mojo odločitev sprejmete. Če se mi kdaj vsaj malo povrne zdravje bom rad nevezano pomagal maševati in spovedovati.« V sredo, 12. aprila sem bil na pogovoru pri škofu Maksimiljanu, kjer me seznani, da sprejema  župnikovo odločitev. Duhovniki iz župnije Šmarje smo sedaj odgovorni tudi za župnijo Zibika.

 

ŠMARSKI ZVONČEK: Od 26. do 29. aprila je romanje v Međugorje, zato bodo na 3. velikonočno nedeljo oznanila za 14 dni. Prosim, da tisti, ki bi želeli naročiti sv. mašo v času od 24. aprila do 7. maja, potem to storite najpozneje do četrtka, 20. aprila, sicer ne bo zapisana v Šmarskem zvončku. Hvala za razumevanje.

 

ANIMATORSKO USPOSABLJANJE: V soboto, 22. aprila od 9. do 12. ure poteka v veroučnih učilnicah v Šmarju usposabljanje za oratorijske animatorje. Še posebej povabljeni animatorji, ki še ne poznate osnovne teorije Oratorija. Udeležbo sporočite voditelju vaše animatorske skupine do srede, 19. aprila 2023. 

Še posebej vabljeni novi animatorji. Dragi animatorji, lepo vabljeni.

 

ORATORIJ 2023

V oratorijski zgodbi bomo spremljali preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobili zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka. Letošnje geslo »Stopi na pot!« je vabilo vsem otrokom, mladim, staršem in vsem nam, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija. Lepo vabljeni.

 

BLAGOSLOV MOTORJEV

Danes si ne moremo predstavljati življenja brez prometnih sredstev in prav je, da ta sredstva tudi blagoslavljamo. Ob godu sv. Krištofa, ki je zavetnik šoferjev navadno blagoslavljamo avtomobile. Blagoslov motorjev pa je običajno na začetku motoristične sezone, zato bo v  nedeljo, 23. aprila po sv. maši, ki je ob 10.15 uri blagoslov motorjev. Motoriste lepo vabim k sv. maši. Z blagoslovom se želimo Bogu zahvaliti za to prevozno sredstvo in ga obenem prosimo, da varuje vse tiste, ki so udeleženi v prometu. 

 

ROMANJE

Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 12 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE ZA PRAZNIKE

V mesecu aprilu za naše svetišče in veroučne prostore skrbijo verniki iz Vrha in Močel.