PRESTAVITEV URE

Iz sobote na nedeljo se je prestavila ura in tako smo prešli na poletni čas. Od sedaj naprej so večerne sv. maše ob 19. uri.

 

POSTNI POHOD k podružničnim cerkvam

V nedeljo, 26. marca 2023 ste lepo vabljeni na postni pohod. Ob 15. uri se zberemo v župnijski cerkvi, nato pa gremo k p. c. sv. Miklavža in k p. c. sv. Lovrenca. Lepo vabljeni.

 

KRIŽEV POT in SV. SPOVED: S 5. postno – tiho nedeljo smo vstopili v zadnji del priprave na velikonočne praznike. Dragi verniki. V tem času se še posebej potrudimo za redno vsakdanjo molitev in sv. mašo tudi kdaj  med tednom. Vsak dan je pol ure pred sv. mašo priložnost za sveto spoved. V petek, 31. marca ob 17.30 uri je v župnijski cerkvi molitev križevega pota. Lepo vabljeni.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

V sredo, 29. marca ob 17. uri je redno ministrantsko srečanje.  Ministranti, lepo vabljeni na to srečanje, da se dobro pripravimo na obrede velikonočnega tridnevja.

 

SPOVED OTROK bo v tem tednu pri uri verouka.

 

SESTANEK KLJUČARJEV župnijske cerkve bo v četrtek, 30. marca ob 20. uri.

 

  1. RADIJSKI MISIJON

Ko se temelji reda podirajo – Kaj more storiti pravični? (Ps 11,3)

Radijski misijon poteka od 26. marca do 1. aprila 2023. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bo sodeloval nadškof Marjan Turnšekk.

V kratkih pričevanjih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali tudi drugi duhovniki, redovniki,  redovnice in laiki. Misijonski nagovori bodo vsak dan ob 11.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu, na spletni strani Radia Ognjišče.

V času radijskega misijona je petek, 31. marec, načrtovan kot SPOVEDNI DAN. Za našo dekanijo bo ta dan v Olimju priložnost za sv. spoved od jutra do večera.

 

BUTARE in OLJČNE VEJICE ZA CVETNO NEDELJO

Župnijska Karitas vabi v petek, 31. marca po večerni sv. maši oz. ob 19.30 uri k izdelavi butar za cvetno nedeljo. Butare se bodo delale v prostorih Župnijske Karitas pri Muzeju baroka.

Butare bodo na razpolago v soboto in nedeljo pred sv. mašo. Dar za butare je namenjen za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski.

CVETNA NEDELJA:

Bogoslužje na cvetno nedeljo nas vabi, da si prikličemo v spomin, kako so Jezusa slovesno sprejeli, ko je prihajal v mesto Jeruzalem. Pred njega so polagali zelenje in ga pozdravljali: »Blagoslovljen, ki prihaja v imenu Gospodovem«. V spomin na ta dogodek na cvetno nedeljo k sveti maši prinesemo butare, oljčne vejice, zelenje, … Blagoslov le teh bo pri vseh svetih mašah. Osrednji blagoslov pa bo ob 10. uri zunaj pred cerkvijo.

 

OBISK BOLNIKOV: Običajno je obisk bolnikov na domu za prvi petek v mesecu. V mesecu aprilu pride prvi petek v velikem tednu, zato bom bolnike obiskoval že en teden prej in sicer v petek, 31. marca. Hvala za razumevanje.

 

PRVA SOBOTA

V soboto, 1. aprila po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 22 . ure.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je vaš dar namenjen za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Hvala za vaš dar.

 

ORATORIJ 2023

Oratorij Slovenija je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji.

Letošnja oratorijska tema je vzeta iz fantazijskega sveta J. R. R. Tolkiena. Oratorijska zgodba namreč povzema njegovo knjigo Hobit. Spremljali bomo preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobili zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka.

Vrednote, ki jih izpostavljamo ob Bilbovi zgodbi so: poklicanost, Božja previdnost, vztrajnost, srčnost in rast. Letošnje geslo »Stopi na pot!« pa povzema Bilbovo odločitev za pustolovščino in tudi vsem udeležencem oratorija predstavlja vabilo ter izziv. Vsi smo vabljeni, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija. Že sedaj lepo vabljeni.

 

ROMANJE

Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 15 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu za naše svetišče in veroučne prostore skrbijo verniki iz Vrha in Močel. Vernikom iz Predela in Senovice se zahvaljujem, da ste v mesecu marcu skrbeli za lepoto in snažnost našega svetišča in veroučnih prostorov.