ZAHVALA ZA DOBRODELNI KONCERT

V nedeljo, 19. februarja smo imeli v dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah dobrodelni koncert »SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO« za obnovo naše podružnične cerkve sv. Barbare. Pesem in glasbo so nam podarili: ans. Zaka pa ne, ans. Lun’ca, ans. Slovenski Zvoki, Ana Ferme in IL Divji. Program pa je povezovala Janja Ulaga. Hvala nastopajočim. V pripravi na ta koncert smo se obrnili na podjetja tudi s prošnjo za pomoč pri obnovi naše podružnične cerkve. Nekatera podjetja in posamezniki so nam prisluhnili in ob tej priložnosti nakazali svoj dar za obnovo naše podružnične cerkve sv. Barbare.

Donatorji in sponzorji našega koncerta so bili: Vitli Krpan d.o.o., Šarp d.o.o., KI-TAK d.o.o., Vili Krajnc, Maks Došler, Kozjan d.o.o., AS SYSTEM d.o.o., Frizerski studio Katarina, Tomaž Limbek s.p., Gostilna Krpan, Roboteh d.o.o., Tampex tisk, Cvetič Drago s.p., Štraus Andrej, MOS servis d.o.o., Franc Murko s.p., Avtokleparstvo Krajnc d.o.o., Roland d.o.o., Agromikuš, Trgoaktiv d.o.o., Lagerhof d.o.o., Janko Orač s.p., Aleš Ratej s.p., Cvetlično darilni butik Jana, Občina Šmarje pri Jelšah, Kulturni dom Šmarje, Borut Bevc, Žagarstvo Ribič s.p., Vinogradništvo Smole, Čebelarstvo Hribernik. Z darovi donatorjev (13.330€) in s prodajo vstopnic (5.380€)  smo skupaj zbrali 18.710€. Iskrena Bog povrni vsem, ki ste prispevali svoj delež, da smo uspešno izvedli naš dobrodelni koncert.

 

OBNOVA POTI KALVARIJE

V tem tednu se naj bi začela obnavljati pot Kalvarije, zaradi tega bo do konca mesece aprila pot zaprta na celotnem območju od prve kapelice do cerkve sv. Roka. Zaradi zapore poti ob postnih nedeljah ne bo pobožnosti križevega pota k sv. Roku. Ker pa pot še ni zaprta, zato bomo na prvo postno nedeljo, 26. februarja še imeli križev pot med kapelicami k sv. Roku.

V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Vsak postni petek pa ste ob 17.30 uri lepo vabljeni v župnijsko cerkev k pobožnosti križevega pota.

 

PRVI ČETRTEK: Vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK v MESECU: Vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ob 17.30 uri je molitev križevega pota. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA: Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 21. ure.

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše podružnične cerkve sv. Barbare. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

KARITAS – IZDELAVA ROŽ IZ PAPIRJA:

V petek, 3. marca po večerni sv. maši, ob 19. uri bo v veroučni učilnici pod Muzejem baroka delavnica Karitas – izdelovanje rož iz krep papirja.

Lepo vabljeni, da se pridružite delavnici Karitas.

 

MINISTRANTI

V nedeljo 5. marca vabimo ministrante na popoldanski izlet. Ob 13.30 bomo štartali izpred Šmarskega župnišča. Povratek v Šmarje je načrtovan med 18. in 18.45. uro. Zaradi organizacije potrebujemo prijave, ki jih sporočite g. Damjanu ali g. Janezu najpozneje do četrtka, 2. marca.

 

POGREBNE VIZITKE

Na seji Župnijske pastoralnega sveta dne 6. februarja je bil sprejet predlog, da se uvedejo pogrebne vizitke. Ob pogrebih ste lepo vabljeni, da namesto za sveče in cvetje darujete za sv. maše in svoj dar namenite za potrebe župnije. Ob tem boste prejeli pogrebno vizitko, ki jo namesto za sveče in cvetje položite k žari umrlega oz. izročite svojcem. To vizitko potem svojci odnesejo domov, da si po pogrebu lahko pogledajo, kdo je daroval ob pogrebu njihovih dragih rajnih. Pri sv. maši pa se še vedno preberejo vsi darovalci, ki so darovali za sv. maše ali za potrebe župnije. Ko se berejo imena darovalce se ne prebere kdo je koliko dal, ampak se potem, ko se preberejo vsi darovalci pove, koliko je bilo skupaj darovanih sv. maš in koliko darov je bilo zbranih za potrebe župnije.

 

FILM O SLOMŠKU

Pred nami je nov filmski mejnik v slovenski katoliški produkciji, celovečerni film o svetniškem kandidatu Antonu Martinu Slomšku. Sodoben filmski portret odkriva ozadje njegovega vizionarskega dela. Iz številnih niti stkana pripoved o človeku, ki je globoko spoštoval okolje v katerem je odraščal in pozneje deloval. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bokih drugih evropskih narodov, ki so sredi 19. Stoletja doživljali preporod. Srečen bo čas  je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo i nji vdano posvetil celo svoje življenje.

Projekcija filma bo v petek, 24. marca, ob 19. uri v dvorani Kino Šmarje.
Lepo vabljeni.

 

ROMANJI

V letu 2023 sta predvideni romanji v Međugorje od 26. do 29. aprila in z agencijo Aritours od 14. do 17. septembra v Vojvodino in Baranjo. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice.

Vernikom iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca se zahvaljujem, da ste v mesecu februarju skrbeli za lepoto in snažnost župnijske cerkve in veroučnih prostorov.