BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA: V teh dnevih se zaključujejo božični blagoslovi domov. Božični blagoslov domov imam še:   v nedeljo, 15. 1. – Sončna ul., Murnova ul., Vegova ul, Cvetlična ul, Gallusova ul., Ul. na livado; v ponedeljek, 16. 1. – Bobovo, Preloge in v torek, 17. 1. – Dragomilo, Dol, Borovje, Kamenik, Zg. Cerovec. V blokih je blagoslov po dogovoru. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Bog povrni za vaš dar.

 

VEROUK: Zaradi božičnih blagoslovov ta teden še ne bomo začeli z rednim veroukom. Z veroukom bomo začeli v ponedeljek, 23. januarja. Veroučence in njihove starše lepo vabim k obisku sv. maše.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE je v sredo, 18. januarja ob 17. uri. Lepo vabljeni.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE je v četrtek, 19. januarja ob 19.30 uri v prostoru  veroučne učilnice. Lepo vabljeni.

 

Tečaj ALFA – 9. razred: V petek, 20. januarja ob 18. uri je srečanje ALFA  za veroučence 9. razreda. Drage birmanke in birmanci lepo vabljeni. Srečanje ALFA spada k redni pripravi na birmo.

 

MLADINSKA SREČANJA – animatorji vabljeni!: Ob sobotah po večerni sv. maši imamo mladinska srečanja. Na ta srečanja pride enkrat več drugič nekoliko manj mladih. Začenjamo pa s pripravami na oratorij. Na ta srečanja vabim tudi tiste mlade, ki se ne udeležujete mladinskih srečanj, a želite biti animatorji na oratoriju. Letošnji oratorij bo potekal od 3. do 7. julija. Brez zadostnega števila animatorjev oratorija ni mogoče izvesti, zato vabim mlade animatorje, da se nam pridružite. Srečanje vseh animatorjev za oratorij bo v soboto, 21. januarja po večerni sv. maši, ob 19. uri. Dragi mladi prijatelji, lepo vabljeni, da se pridružite animatorski skupini.

 

VOKALNA SKUPINA IN SPIRITU iz Vojnika je bila ustanovljena marca 2006. Ustanovitev je temeljila na močni tradiciji zborovskega in cerkvenega petja v Vojniku. VS In spiritu je v kulturni prostor Občine Vojnik in širše vnesel obilo mladostne svežine na področju večglasnega petja in izvirnih glasbenih priredb.

V nedeljo, 22. januarja ob 9. uri bo pri sv. maši prepevala vokalna skupina In spiritu. Pridite in jim prisluhnimo. Lepo vabljeni.

 

GOD SV. ANTONA PUŠČAVNIKA – 17. januar

V torek, 17. januarja obhajamo god sv. Antona Puščavnika. Rodil se je okoli leta 251. Ko so mu umrli starši, je v sebi začutil Božji klic. Močno so se ga dotaknile Jezusove besede bogatemu mladeniču: »Če hočeš biti popoln, pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim in imel boš zaklad v nebesih«. Te besede je sv. Anton vzel zelo resno, saj je svoje premoženje, ki ga je podedoval po svojih starših razdal med uboge, sam pa je odšel v puščavo, kjer je živel v pokori in molitvi. Umrl je leta 356 v Gornjem Egiptu, star 105 let. Sv. Anton Puščavnik je zavetnik kmetov, mesarjev in domačih živali (zlasti prašičev). Nanj se obračajo pri kožnih boleznih, zastrupitvah, kugi … Upodabljajo ga s prašičkom, z zvoncem in s palico v obliki črke T. Na god sv. Antona, v torek, 17. januarja je sv. maša samo v p. c. sv. Roka ob 9. uri. Pri tej sv. maši je tudi blagoslov mesnin. Lepo vabljeni. 

 

GOD SV. SEBASTIJANA – 20. januar : Po zapisih sv. Ambroža se je sv. Sebastijan rodil v Milanu, mučeništvo pa je dosegel v Rimu, okoli leta 250. Sv. Sebastijana upodabljajo privezanega na drevo ali na steber s puščicami v telesu. Je priprošnjik zoper kužne in nenadne nalezljive bolezni, ki zadenejo človeka kakor izstreljene puščice. V petek, 20. januarja, ko obhajamo god sv. Sebastijana je sv. maša tudi v p. c. sv. Roka ob 9. uri. Lepo vabljeni.

 

VABILO: V sredo, 25. januarja, ob 17.00 bo knjižnica Šmarje v okviru psihološkega večera gostila duhovnika Martina Goloba in Lojzeta Grčmana. V pogovoru z gostoma bomo predstavili knjigo Na spletni prižnici, ki jo bo mogoče tudi kupiti. Za glasbeni predah bosta poskrbela Tomaž Bračko in Luka Turk. Dogodek bo v zgornji dvorani kulturnega doma, vstop je prost. 

 

DOBRODELNI KONCERT: V nedeljo, 19. februarja ob 16. uri bo v Kulturnem domu dobrodelni koncert za obnovo naše p. c. sv. Barbare. Nastopili bodo: skupina ZAKA PA NE, ans. SLOVENSKI ZVOKI, ans. LUN’CA, IL DIVJI in Ana FERME. Več bo zapisano v prihodnji številki Šmarskega zvončka.

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR: V župnijski pisarni oz. v zakristiji so še na razpolago Pratika (7,00 eur), Marijanski koledar (3,00 eur) in listni koledar (0,70 eur).

 

VERSKI TISK V LETU 2023: Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike, da naročite Tednik Družina ali mesečnik Ognjišče. Naročite se lahko tudi po pošti.  Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do 31. januarja 149€, kasneje 166,40€. Ognjišče v župnišču 37,40€, po pošti pa 38,90€ in Misijonska obzorja 9€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.