GOD SV. ŠTEFANA – blagoslov vode in soli

V ponedeljek, 26. decembra obhajamo god sv. Štefana. Navada je, da Cerkev na praznik sv. Štefana blagoslavlja vodo in sol. Z blagoslovljeno vodo se pokrižamo in blagoslavljamo, blagoslovljeno sol pa pomešamo s kuhinjsko soljo in jo porabimo za soljenje hrane. Ob 9. uri je sv. maša. Lepo vabljeni.

Ta dan tudi obhajamo državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti. Molimo za našo domovino, za naše državnike, da bi enotno delali za dobrobit naše domovine in vseh državljanov.

 

GOD SV. JANEZA

V torek, 27. decembra obhajamo god sv. Janeza, apostola in evangelista. Na njegov god blagoslavljamo vino, ki mu pravimo šentjanževec in služi za razne izredne prilike. Na god sv. Janeza je v p. c. sv. Lovrenca ob 8. uri sv. maša z blagoslovom vina. Lepo vabljeni.

V župnijski cerkvi ta dan ni  sv. maše, ker sta ob 8. uri tudi sv. maši v Lembergu in pri Sv. Petru na Kristan Vrhu.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V ponedeljek, 26. decembra začnemo z božičnimi blagoslovi domov in družin.  V tem tednu bo obisk domov po naslednjem dnevnem redu:

PONEDELJEK, 26. 12.- ob 10.00 – Zadrže od Esihovih po dolini: Trubarjeva ul., Ul. v Zadrže, Kartinova ul.; 

TOREK, 27. 12. – ob 8.00 maša pri sv. Lovrencu – Vrh, Štajngreb, Močle;

SREDA, 28. 12. – ob 8.45 – Stranje; 

ČETRTEK, 29. 12 – ob 8.45 – Sv. Miklavž, Sotensko, Orehek, Zastranje;

PETEK, 30. 12. – ob 8.45 –  Vrbovec, Predel, Senovica; 

SOBOTA, 31. 12 – ob 8.45 – Dvor, ob 10.00 – Brezje, Ješovec, Sp. Cerovec PONEDELJEK, 2. 1. – ob 10.00 –  Urleb, Vinski vrh; 

SREDA, 4. 1. – ob 9.00 – Globoko,

ČETRTEK, 5. 1. – ob 9.00 Šerovo, Konuško, Koretno; 

PETEK, 6. 1. – ob 10.00 – Vodenovo, Krčevine.

V blokih je blagoslov po dogovoru. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo p. c. sv. Barbare. Obnova cerkve nas bo stala okoli 110.000€. Prosim, da bi tudi v letu 2023 hodili z roko v roki in našem zanamcem zapustili velik pečat.

 

VEROUK: Zaradi božičnih blagoslovov bomo z veroukom začeli šele v ponedeljek, 23. januarja. Veroučenci so povabljeni, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventnem času za lačne otroke prinesejo k jaslicam v župnijsko cerkev.

 

SILVESTROVO

V soboto je zadnji dan v letu. Sv. maša je samo ob 8. uri. Lepo vabljeni, da se z daritvijo sv. maše Bogu in Mariji zahvalimo za vse dobro, kar smo v tem letu prejeli.

 

NOVO LETO: V nedeljo, 1. januarja začenjamo novo koledarsko leto. Ta dan je praznik Marije, Božje Matere. Sv. maši sta ob 9. in 10.15 uri. Pridite, da se priporočimo Bogu za božje varstvo in blagoslov. Pregovor pravi: »Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo.« Tudi novo Gospodovo leto 2023 začnimo s sveto mašo in ne samo s »flašo«.

 

ZAHVALA: V času božične devetdnevnice smo ob 6. uri imeli zornice oz. svitance, zvečer pa smo prepevali »Kralja, ki prihaja pridite molimo.« Zahvaljujem se Andreji in Petri Bračko, da sta bogoslužje pri devetdnevnici spremljali na orglah.

Zahvaljujem se g. Tomažu Stiplošku za postavitev jaslic v naši župnijski cerkvi in ob njej. Ob pogledu na jaslice lahko občudujemo delo človeških rok in podoživimo skrivnost božične noči. Iskrena hvala. Hvala, da ste postavili smreko pred cerkvijo.

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR

V župnijski pisarni oz. v zakristiji sta na razpolago Pratika (7,00 eur), Marijanski koledar (3,00 eur) in listni koledar (0,70 eur).

 

VERSKI TISK V LETU 2023

Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike, da naročite Tednik Družina ali mesečnik Ognjišče. Naročite se lahko tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do 31. januarja 149€, kasneje 166,40€.

Ognjišče v župnišču 37,40€, po pošti pa 38,90€ in Misijonska obzorja 9€.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.

Vernikom iz Globokega in Zadrž, ki ste v mesecu decembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve se lepo zahvaljujemo.

 

OB ZAČETKU NOVEGA GOSPODOVEGA LETA 2023 VAM ŽELIMO, DA BO TO PRIHAJAJOČE LETO BLAGOSLOVLJENO, OBDANO Z ZDRAVJEM IN Z VSEM DOBRIM, KAR JE POTREBNO ZA LEPO ŽIVLJENJE.                         

vaši duhovniki