ADVENTNA SVETA SPOVED

Kaj naj storim, da se pripravim na praznik Jezusovega rojstva? Vabljeni si, da pristopiš k zakramentu sprave – to je k sveti spovedi. Za sveto spoved je priložnost vsak dan pred sveto mašo. Stara spovednica se je prestavila v stransko kapelo, kjer je glavni oltar. Na njenem mestu pod korom pa je sedaj nova spovednica J. Lepo vabljeni.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

V času božične devetdnevnice so otroci še posebej vabljeni, da prinašajo k jaslim slamo, da se le te pripravijo za novorojenega Jezuščka. Ob koncu sv. maše otroci prejmejo ovčko za domače jaslice. Kralja, ki prihaja, pridite molimo …

 

ZORNICE ali SVITANCE so v času božične devetdnevnice. Zjutraj ob 6. uri je sv. maša, ki je ob svečah. Sveče dobite na začetku maše. Zornice ali svitance so sv. maše  brez namenov, da lahko vsak od vas v srcu prinese na oltar svoj osebni namen. Lepo vabljeni.

 

SVETI VEČER IN BOŽIČ

V soboto je sveti večer. Ob 18. uri je sveta maša svetega večera v župnijski cerkvi za otroke in družine. Ob polnoči je slovesna polnočna sveta maša. Na božični dan so sv. maše ob 7., 9., in 10.15 uri. Naj božični prazniki ne minejo brez sv. maše.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V nedeljo, 25. decembra obhajamo praznik Jezusovega rojstva. V spomin na ta dogodek v cerkvi in tudi po domovih postavljamo jaslice. Pri nas je običaj, da po prazniku Jezusovega rojstva duhovnik obišče domove in blagoslovi jaslice in dom.

Tudi letos bomo duhovniki prišli k vam. Z božičnimi blagoslovi bomo začeli v ponedeljek, 26. decembra. Če slučajno kdo želi blagoslov doma drugi dan kot je določeno, naj to sporoči. V blokih je blagoslov po dogovoru.

Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo p. c. sv. Barbare. V letu 2023 je potrebno zamenjati streho, ker spušča. Če želimo popraviti streho in zamenjati kritino na zvoniku in ladji je potrebno postaviti oder. Ko imamo postavljen oder pa je tudi smiselno da prebelimo fasado. Predviden strošek opravljenih del znaša okoli 110.000€. Bog povrni za vaš dar. Skupaj delajmo za dobro.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu smo v župnijski cerkvi dobili novo spovednico, tako so sedaj vsa glavna dela pri obnovi naše župnijske cerkve tudi zaključena. Vse kar smo do sedaj naredili je plačano in v novo leto 2023 stopamo brez dolga. V prihodnjem letu bomo še uredili okolico cerkve, kar bo strošek okoli 20.000€. Prosim, da bi tudi v letu 2023 hodili z roko v roki in našem zanamcem zapustili velik pečat.

 

VEROUKA v tem tednu ne bo. Tudi duhovniki se moramo v miru pripraviti na božične praznike J. Zaradi božičnih blagoslovov domov bomo z veroukom začeli šele v ponedeljek, 23. januarja 2023. V tem času so veroučenci še posebej vabljeni k sv. mašam.

Povabljeni so, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventni akciji za lačne otroke prinesejo k jaslicam, ki so v župnijski cerkvi.

 

ŠMARSKI ZVONČEK

Prihodnja številka našega župnijskega glasila Šmarskega zvončka bo izšla za 14 dni. Če želite, da je sv. maša do 8. januarja zapisana v župnijskem glasilu, potem prosim, da to sporočite najpozneje do četrtka, 22. decembra. Hvala za razumevanje!

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR

V župnijski pisarni oz. v zakristiji sta na razpolago Pratika (7,00 eur), Marijanski koledar (3,00 eur) in listni koledar (0,70 eur).

VABILO: Vokalna skupina Freya vabi na božično-novoletni koncert v Muzej baroka, ta petek, 20. decembra, ob 18h. Vstopnine ni.

 

VERSKI TISK V LETU 2023

Dragi župljani in župljanke! Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Tednik Družina ali mesečnik Ognjišče oz. druge verske revije lahko naročite tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

Družina do 31. januarja 149€, kasneje 166,40€.

Ognjišče v župnišču 37,40€, po pošti pa 38,90€.

Misijonska obzorja 9€. Hvala ker ste naročnik verskega tiska.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.