ADVENTNI ČAS

S prvo adventno nedeljo, 27. november začenjamo letošnji adventni čas in pripravo na božične praznike. Priprava na božične praznike naj ne bo samo na zunaj, ampak pripravimo svoja srca, da se bo Jezus v njem tudi rodil. V tem svetem adventnem času ste vabljeni k prejemu zakramenta sprave – k sveti spovedi. Odstranimo iz svojega srca vse tisto, kar nas ovira, da se Jezus ne bi mogel roditi v mojem in tvojem srcu.

 

  1. ADVENTNA NEDELJA – NEDELJA KARITAS

Na 1. adventno nedeljo v Cerkvi na Slovenskem obhajamo tudi nedeljo Karitas. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas in prispevali svoj prostovoljni dar. Tudi na ta način pomagate ljudem v stiski.

Hvala vsem sodelavkam in sodelavcem naše župnijske Karitas.

 

ADVENTNI KOLEDAR

Leto je naokoli in ponovno vstopamo v adventni čas. Po starodavnem izročilu Cerkve je advent čas priprave, pričakovanja in miru.

Dragi starši!

V tem tednu so otroci pri uri verouka dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Vabimo vas, da si v adventnem času vzamete vsak dan nekaj trenutkov za umiritev od dnevnih obveznosti in od zunanjega hrupa »veselega decembra«. Z zgodbami, ki so zapisane v Adventnem koledarju vam želimo pomagati, da skupaj kot družina posvetite  nekaj minut branju, premišljevanju in skupni molitvi. Vse skupaj vam bo vzelo dnevno le okrog 5-10 minut.

Rdeča nit letošnjega Adventnega koledarja je molitev otrok za otroke; molitev, ki nas povezuje z Bogom in podpira delo naših misijonarjev. V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje mlade Francozinje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več prepoznavnih misijonskih pobud. V drugem delu je njeno življenje in delo povezano s pričevanji slovenskih misijonarjev.

Poleg molitve in duhovne podpore smo poklicani h konkretnim dejanjem pomoči do bližnjega. Ker večina od nas ne more oditi v misijone, lahko našim misijonarjem najlažje pomagamo s finančnimi darovi. K tej solidarnosti vabimo tudi otroke iz naših treh župnij.

Na sredi Adventnega koledarja je kartonček, iz katerega bodo sestavili škatlico kot nabiralnik, v katerega skozi adventni čas otroci nabirajo darove za misijone. Vsak dar je dragocen, četudi je samo malo drobiža. Pomembno je, da darujemo z veseljem in z mislijo na otroke v misijonih.

Dragi otroci! : Ob praznika Jezusovega rojstva zbrane darove v misijonskem hranilniku položite k jaslicam v cerkvi.

 

SINODA

Koordinatorje SINODE dekanije KOZJE – ROGATEC – ŠMARJE vabimo na sinodalno srečanje, ki bo v ponedeljek, 28. novembra 2022 ob 19. uri v veroučnih prostorih župnije Šmarje pri Jelšah.  Skupno srečanje bo namenjeno prepoznavanju 2-3 najpomembnejših vidikov sinode, ki jih želimo najprej odpirati in poglabljati.

Dragi koordinatorji, lepo vabljeni.

BRALCI BOŽJE BESEDE

»Božja beseda ima moč, da premaga Satana. Zato pa je potrebno postati domači s Svetim pismom: ga pogosto brati, meditirati, sprejeti za svojega. Sveto pismo vsebuje Božjo besedo, ki je vedno aktualna in učinkovita. Nekdo je dejal: kaj bi se zgodilo, če bi s Svetim pismom ravnali kakor ravnamo z našim mobilnim telefonom? Če bi ga vedno nosili s seboj, vsaj majhen žepni evangeliar, kaj bi se zgodilo?«

Dragi bralci Božje besede! Lepo vabljeni na srečanje, ki bo v torek, 29. novembra ob 19. uri v veroučnih prostorih. Prav je, da se srečamo in si podlegam času osebno podelimo kakšno izkušnjo ob branju Božje besede in spodbudo. Vabljeni tudi novi bralci Božje besede.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE:

V četrtek, 1. decembra ob 19.30 uri ste lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice.

 

PRVI ČETRTEK

V četrtek pred prvim petkom ste vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice.

Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek v mesecu sta sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Sv. Rešnje Telo je izpostavljeno do 21. ure. V tišini pred Boga položimo svoje življenje, zahvale in prošnje.

Pridite, molimo in častimo našega Odrešenika, ki je med nami navzoč v sveti hostiji.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja, 4. december, je prva nedelja v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskreno se vam zahvaljujem za vsak vaš dar. Iskrena Bog povrni.

 

GOD SVETE BARBARE

Na sam god sv. Barbare, v nedeljo, 4. decembra ob 11.30 uri je sv. maša pri podružnični cerkvi, ki je posvečena tej svetnici. Lepo vabljeni.

 

MIKLAVŽ

Dragi starši, dragi otroci!

Sv. Miklavž nam je sporočil, da bo letos ponovno obiskal našo župnijo. Med nas bo prišel v nedeljo, 4. decembra ob koncu pozne sv. maše. Zelo bo vesel, da ga boste prišli obiskat. Tudi on za vas nekaj pripravlja …J

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR: V župnijski pisarni oz. v zakristiji sta na razpolago Pratika (7,00 eur) in Marijanski koledar (3,00 eur).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž.

Iskrena hvala vsem tistim iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.