Spoštovani starši, dragi veroučenci!

Pred nami je novo šolsko in veroučno leto 2022-2023. Lahko bi rekel, da smo na začetku nove poti. No, … ta pot ni čisto nova. Nova bo za tiste, ki bodo letos prvič prestopili prag veroučnih prostorov in začeli obiskovati verouk. Preteklo katehetsko leto je bilo zaznamovano tudi s sinodalnim procesom. Papež Frančišek nas je na začetku sinodalnega procesa izzval s vprašanjem: »Ali smo se pripravljeni podati na pustolovščino potovanja ali pa se v strahu pred neznanim raje zatečemo k izgovorom ‘saj ni potrebno’ ali ‘vedno smo delali tako’?«V nedeljo, 11. septembra začenjamo novo veroučno leto. Vpis otrok v prvi razred kateheze bo v nedeljo, 11. septembra po pozni sv. maši, v spodnji učilnici po 11. uri, ter v ponedeljek (12. 9.) in torek (13. 9.) med 9. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. V tednu od 12. 9. do 16. 9. bodo veroučenci višjih razredov pri uri verouka prejeli veroučne učbenike (glej urnik verouka). Veroučenci 1. in 2. R. v tem tednu nimajo verouka. Pri uri verouka oz. ob vpisu poravnate prispevek za veroučne knjige in za verouk.

 

URNIK VEROUKA JE OBJAVLJEN POD ZAVIHKOM “VEROUK – URNIK 2022-2023”

 

Zbor dekanov in prodekanov je na 3. seji dne 11. maja 2022 sprejel sklep, da

»se določi enotni priporočeni dar za katehezo (brez stroškov učbenikov) za Škofijo Celje. Najvišji prispevek za veroučno leto 2022/23 na enega veroučenca znaša 20, kjer je več veroučencev v isti družini, se plača enotni prispevek 30 (na družino).

Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da zaradi tega otrok ne bi hodil k verouku.

Želim, da to novo katehetsko leto vzamemo kot dar, kot nov izziv in priložnost.

Sveti Duh, vodi nas in nam pokaži pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.