PRVI ČETRTEK – 1. september

Pred nami je prvi četrtek v mesecu, zato ste še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice, stanovitnost in svetost duhovnikov. Molimo in prosimo, da se tudi iz naše župnije kdo odloči in stopi na pot duhovništva ali redovništva.

Ob 18.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 19. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK – 2. september: Na prvi petek v mesecu sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA  – 3. september: Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše bo izpostavljeno do 22. ure.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V BELO KRAJINO: V soboto, 3. septembra je medžupnijsko romanje vseh treh župnij v Belo krajino, kjer si bomo ogledali Semič, Črnomelj in Tri fare, kjer bomo imeli večernice. Naše romanje bomo zaključili v Metliki, kjer si bomo ogledali metliško klet in imeli degustacijo vina. Cena romanja je 37€. V ceno je vključeno: avtobusni prevoz, kosilo, ogled vinske kleti in degustacija vina. Odhod avtobusa iz Šmarja bo izpred kulturnega doma ob 7.30 uri. Povratek okoli 20.30 ure.

Romali bomo z dvema avtobusoma. Prijave še sprejemamo. Prostih je še 15 mest. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA – 4. september: Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo župnijske cerkve. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

ZAHVALA: Za nami so dnevi praznovanja. Škof Maksimilijan je v nedeljo, 14. avgusta posvetil oltar in blagoslovil obnovitvena dela. V ponedeljek, 15. avgusta smo lepo obhajali praznik Marijinega vnebovzetja in v torek god sv. Roka.

Zahvaljujem se vsem, ki ste kakor koli prispevali svoj delež, da smo lepo praznovali. Vsem in vsakemu iskrena Bog povrni.

 

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V soboto, 10. septembra 2022, bo v baziliki Matere Božje v Petrovčah molitveni dan za nove duhovne poklice ter svetost in stanovitnost že poklicanih. »Pridi in popravi mojo Cerkev« je vodilna misel letošnjega molitvenega dne.

Ob 9. uri bo molitve ura, ob 10. uri pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž.

Pridite in skupaj z vso škofijo molimo za nove duhovniške poklice. Lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: V nedeljo, 11. septembra ob 15. uri obhajamo slovesnost zakonskih jubilejev. K tej zahvalni sveti maši vabim vse zakonce, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Prav je, da se Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Dragi zakonci jubilanti lepo in prisrčno vabljeni, da obnovite zakonske obljube.

Svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka, 8. septembra.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, dragi veroučenci!

Pred nami je novo šolsko in veroučno leto 2022-2023. Lahko bi rekel, da smo na začetku nove poti. No, … ta pot ni čisto nova. Nova bo za tiste, ki bodo letos prvič prestopili prag veroučnih prostorov in začeli obiskovati verouk.

Preteklo katehetsko leto je bilo zaznamovano tudi s sinodalnim procesom. Papež Frančišek nas je na začetku sinodalnega procesa izzval s vprašanjem: »Ali smo se pripravljeni podati na pustolovščino potovanja ali pa se v strahu pred neznanim raje zatečemo k izgovorom ‘saj ni potrebno’ ali ‘vedno smo delali tako’?«

V preteklem letu smo se z nekaterimi sodelavci precej ukvarjali s vprašanjem verouka. Sinodalni proces nas vabi, da se pogumno podamo na pot. Vabilo na začetku novega katehetskega leta je, da postajamo učenci sinodalnosti: da se med seboj pozorno poslušamo in se tako učimo iskrenega pogovora. K temu še posebej vabimo starše.

V nedeljo, 11. septembra začenjamo novo veroučno leto. Takrat bo tudi oznanjen urnik verouka. Vpis otrok v prvi razred kateheze bo v nedeljo, 11. septembra po pozni sv. maši, v spodnji učilnici po 11. uri, ter v ponedeljek (12. 9.) in torek (13. 9.) med 9. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. V tistem tednu bodo veroučenci pri uri verouka prejeli veroučne učbenike, poravnali prispevek za verouk, … Več bo zapisano v prihodnji številki župnijskega glasila.

Želim, da to novo katehetsko leto vzamemo kot dar, kot nov izziv in priložnost.

Sveti Duh, vodi nas in nam pokaži pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul. Vernikom iz Stranja in Belega, ki ste v mesecu avgustu skrbeli za župnijsko cerkve in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.