ŽUPNIJSKO GLASILO VSAKIH 14 DNI

Smo v poletnih, dopustniških in počitniških dnevih. V mesecu juliju in avgustu bo župnijsko glasilo izhajalo vsakih 14 dni. Če želite, da bo tudi vaš mašni namen zapisan, potem to sporočite pravi čas. Hvala za razumevanje.

 

ORATORIJ: Jutri, v ponedeljek 4. julija ob 9. uri, začenjamo letošnji oratorij z naslovom »Za Božjo slavo«. Oratorija se bo udeležilo 135 otrok. Za dober potek oratorija pa bo skrbelo 45 animatorjev. Naj sv. Ignacij Lojolski izprosi obilje božjih milosti in blagoslov nad našim oratorijem. Že vnaprej iskrena hvala vsem, ki ste in boste tako ali drugače pomagali pri izvedbi letošnjega oratorija. Iskrena hvala vsem animatorjem, da ki svoj prosti čas namenjate za udeležence oratorija, da le ti preživijo teden brez telefona, računalnika, tablice, …

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

Čeprav so počitnice in dopusti, pa vseeno vabim člane ŽPS in ključarje na redno molitveno srečanje, ki bo v ponedeljek, 4. julija ob 20. uri v prostorih veroučne učilnice pri župnišču. Pred nami je blagoslov cerkve in se je potrebno dogovoriti še za nekatere stvari. Lepo vabljeni.

 

OBNOVA CERKVE

Obnova cerkve se počasi zaključuje. Potrebno je še narediti fasado na zakristiji in križevi kapeli, ter urediti zunanjo okolico. Upam, da nam bo uspelo vse to narediti do začetka meseca avgusta. V tem tednu sta restavratorki tudi začeli čistiti veliki fresko v prezbiteriju – pred vhodom v zvonico. Je vidna razlika. Prav tako pa se je začela izdelovati tudi zakristija in pa klopi za stransko kapelo sv. Cirila in Metoda.

Hvala za vaše darove in se še priporočam za vaš dar za obnovo cerkve. Svoj dar lahko prinesete v župnišče ali pa nakažete na TRR župnije – obnova: SI56 0400 1004 6471 719.

Blagoslov cerkve in posvetitev oltarja bo v nedeljo, 14. avgusta ob 10. uri. Že sedaj lepo vabljeni, da si takrat vzamete čas in skupaj proslavimo ta zgodovinski dogodek.

 

SLOVENSKA KARITAS – OTROCI NAS POTREBUJEJO

Slovenska karitas začenja z dobrodelno akcijo OTROCI NAS POTREBUJEJO, ki je namenjena zbiranju sredstev za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke v Sloveniji.

V lanskem letu so škofijske in župnijske Karitas s šolskimi potrebščinami pomagale 12.950 socialno ogroženim otrokom po vsej Sloveniji. Tudi v letošnjem letu so potrebe enake ali še večje.

V mesecu avgustu bodo škofijske Karitas ob sodelovanju z župnijskimi Karitas z zbranimi sredstvi pomagale družinam pri nakupu šolskih potrebščin za njihove otroke. Pomoč bo otrokom dodeljena v obliki paketov s šolskimi potrebščinami.

To je ena izmed številnih stisk.

Trije otroci (Andrej, Jerneja in Metka) so še osnovnošolci. Pred kratkim so izgubili očeta, ki je nenadoma zbolel za hudo boleznijo in v treh mesecih umrl. Oče je s plačo preživljal vso družino. Mama je bila zaposlena v gostinstvu. Zaradi posledic pandemije so bili lastniki gostilne, v kateri je delala, primorana zapreti svoj posel. Tako je službo in s tem tudi edini mesečni vir prihodka izgubila še mama. Pri varstvu vnukov po svojih močeh pomaga stara mama, ki pa je že starejša in živi v precej oddaljenem mestu. S skromnimi prihodki sami živijo v starejši hiši, ki bi bila potrebna prenove. Ob novem šolskem letu bodo potrebovali pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, zvezkov in delovnih zvezkov.

Če se pridružiš akciji Slovenske karitas – OTROCI NAS POTREBUJEJO, lahko svoj dar nakažeš: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; IBAN prejemnika: SI56 0214 0001 5556 761, REFERENCA prejemnika: SI00 3620, Koda namena: CHAR, Namen plačila: OTROCI NAS POTREBUJEJO.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju za lepoto in snažnost našega skupnega doma ter veroučnih