KONCERT V ROKOVI CERKVI: Danes, v nedeljo, 12. junija ob 18. uri je v cerkvi sv. Roka 1. Koncert Rokovega poletja 2022. Vokalna skupina Freya ljubitelje petja navdušuje že skoraj tri desetletja.
Po dvoletnem pandemičnem premoru bodo v nekoliko spremenjenem sestavu ponovno zapeli v cerkvi sv. Roka. Gosta večera bosta Eva Novak s citrami in Harmonikarski orkester nekdanjih učencev Glasbene šole Rogaška Slatina. Vstopnice po 8 € bodo na voljo uro pred koncertom.

 

ZAPOVEDAN PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

Praznik sv. Rešnjega telesa in krvi letos obhajamo v četrtek, 16. junija. Praznik nima stalnega datuma, saj je določen glede na praznik velike noči in ga obhajamo v četrtek drugi teden po prazniku binkoštih. Na ta dan se posebej spominjamo Jezusove navzočnosti v zakramentu sv. Rešnjega telesa in krvi – evharistije, ki je središče krščanske vere in zakramentalnega življenja vernih. Praznični sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Na ta praznik so ponekod različne oblike procesij, s čimer verniki tudi navzven pokažejo svojo vero. Po večerni sv. maši bo telovska procesija okoli cerkve. K tej sv. maši še posebej vabim letošnje prvoobhajance in birmance.

Praznik je zapovedan, zato se ta dan udeležimo bogoslužja.

LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU: V nedeljo, 19. junija ob 10.30 uri bomo pri p. c. sv. Miklavža obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo, zato v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ne bo sv. maše. Človek je precej odvisen od narave. Naravnih ujm (toče, neurja, poplave..), ki vzamejo pridelek zemlje in naredijo veliko škode, je vedno več, zato je še posebej treba prositi in moliti: Treska in hudega vremena. Reši nas, o Gospod. Človeštvo doživlja krizo. Vojna v Ukrajini. Med ljudmi veliko nestrpnosti in celo sovraštva. Nalezljive bolezni. Vse se draži. Pomanjkanje hrane. Pridite in molimo: Kuge, vojske in lakote. Reši nas, o Gospod. Lepo vabljeni k sveti maši in telovski procesiji.

 

NOVA VIŠINA MAŠNEGA ŠTIPENDIJA: V ponedeljek, 9. maja 2022, je v Ljubljani na Rakovniku potekala 130. redna seja Slovenske škofovske konference. Škofje so sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

Dragi verniki! Mašni nameni so najpogosteje za rajne sorodnike. Zelo primerno in priporočljivo pa je, da za mašne namene določimo tudi potrebe živih, potrebe Cerkve, sveta, kot tudi osebne namene. Mašni nameni so lahko tudi v zahvalo, v čast, ali v obliki prošnje (npr. v zahvalo Materi Božji, za zdravje, za dobro letino, dobro vreme, nove duhovne poklice, …)

Duhovniki se vam zahvaljujemo, da darujete za mašne namene, po katerih darujemo mašo. S tem darom, ki ga namenite za sv. mašo izražate podporo poslanstvu Cerkve in vzdržujete nas duhovniki. Zahvaljujemo se vam za vaše darove. 

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ bo od 4. do 8. julija. Na letošnjem oratoriju ZA BOŽJO SLAVO bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega. Na voljo je še samo nekaj prostih mest.

 

ŽUPNIJA VOJNIK VABI NA ROMANJE: Po skoraj dveletnem premoru smo se odločili, da organiziramo že naše tradicionalno romanje. Letos smo se skupaj z agencijo Aritours odločili za Madžarsko oz. kraje, ki jih še ne poznamo. Vem, da vas vabimo malo pozno, pa vendar imamo še nekaj mest prostih, ker jih je nekaj iz opravičljivih razlogov odpovedalo, zato iskreno povabljeni. Duhovni vodja je kot vedno gospod Perger. Program romanja:

  1. dan: četrtek, 23. junij: Vojnik – Jak – Sombotel – Budimpešta
  2. dan: petek, 24. junij: Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta
  3. dan: sobota, 25. junij: Budimpešta – Tihany – čarda – Vojnik

Cena romanja je 299 EUR. Plača se akontacija 50 EUR, nato pa je lahko na obroke do konca leta. Več informacij dobite pri Vidi Podergajs (070/494-363, vida.podergajs@gmail.com).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje našega svetišča ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.