ZAHVALA: Mesec maj je mesec, ko smo Mariji v čast nabirali šmarnice. Pri jutranji sv. maši so bile šmarnice za odrasle, zvečer pa za otroke. Iskreno se zahvaljujem Petri, Nataši, Tomažu, Ajdi, kitaristom in animatorjem za pomoč pri šmarnicah. Zaradi njih se je pri šmarnicah in pri sv. mašah v času birmanske devetdnevnice in priprave na prvo sv. obhajilo prepevalo.

Kitaristom in animatorjem se zahvaljujem za binkoštno vzdušje pri slovesnosti podelitve zakramenta sv. birme. Prav tako se njim in pevskemu zboru Amani zahvaljujem za ubrano petje pri slovesnosti prvega sv. obhajila. Posebno pa se zahvaljujem našemu katehetu Marku za pripravo veroučencev/k na prejem zakramenta sv. spovedi in sv. obhajila. Iskrena hvala.

V soboto, 28. maja nam je kljub slabemu vremenu uspelo,da smo pokosili travnik med kapelami k sv. Roku. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste pomagali. Hvala tudi za pogostitev.

Že sedaj pa ste naprošeni za košnjo travnika med kapelami k sv. Roku, ki bo prvo soboto v mesecu avgustu J. 

 

BLAGOSLOV KRIŽA: Danes, v nedeljo, 5. junija ob 16. uri lepo vabljeni k blagoslovu Brglezovega križa v Korpulah. Pridite in skupaj molimo ter se Bogu in Mariji priporočimo in zahvalimo. 

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV v ponedeljek, 6. junija ob 19.30 uri v prostorih veroučne učilnice pri župnišču. Lepo vabljeni.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE: V sredo, 8. junija ob 19.30 uri lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice v Šmarju.

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ bo od 4. do 8. julija. Na letošnjem oratoriju ZA BOŽJO SLAVO bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega.

Prijavnice dobite na spletni strani župnije in v župnišču. Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Lepo vabljeni.

 

ŽUPNIJA VOJNIK VABI NA ROMANJE: Po skoraj dveletnem premoru smo se odločili, da organiziramo že naše tradicionalno romanje. Letos smo se skupaj z agencijo Aritours odločili za Madžarsko oz. kraje, ki jih še ne poznamo.

Vem, da vas vabimo malo pozno, pa vendar imamo še nekaj mest prostih, zato iskreno povabljeni. Duhovni vodja je kot vedno gospod Perger.

Program romanja:

  1. dan: četrtek, 23. junij: Vojnik – Jak – Sombotel – Budimpešta
  2. dan: petek, 24. junij: Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta
  3. dan: sobota, 25. junij: Budimpešta – Tihany – čarda – Vojnik

Cena romanja je 299 EUR. Plača se akontacija 50 EUR, nato pa je lahko na obroke do konca leta. Več informacij dobite pri Vidi Podergajs (070/494-363, vida.podergajs@gmail.com).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za čiščenje in krašenje našega svetišča ter veroučnih prostorov verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.