SRCE JEZUSOVO

Osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega. Letos je to 24. junija, zato slovesni praznik Rojstva Janeza Krstnika bogoslužno obhajamo v četrtek, 23. junija in ne v petek, 24. junija. V petek, 24. Junija ko obhajamo praznik Srca Jezusovega je sv. maša zjutraj ob 8. uri.

 

ROKOVO POLETJE

V okviru Rokovega poletja bo v naši župnijski cerkvi v četrtek, 23. junija ob 20. uri orgelski koncert. Lepo vabljeni.

 

DAN CELODNEVNEGA ČEŠČENJA: 25. in 26. junij

V soboto, 25. in v nedeljo 26. junija bo za našo župnijo molitveni dan, ko smo še posebej povabljeni, da častimo Jezusa v sv. Rešnjem telesu.  To je dan, ko želimo biti z Gospodom, navzočim med nami v sveti evharistiji.

Biti pred Najsvetejšim je milost. To je blagoslovljeni čas. To ni zapravljen čas, ampak zelo dobro porabljen čas. Ta čas posvetimo samemu Jezusu, torej Bogu. To je čas druženja in pogovora z našim Odrešenikom, ki nam je izkazal ljubezen do konca, do smrti na križu.

Če v cerkev pridemo nekoliko zaskrbljeni, obremenjeni in obteženi z raznimi skrbmi, težavami, bolečinami, pa lahko iz cerkve odidemo potolaženi, opogumljeni, notranje obogateni, pomirjeni in posvečeni.  To pa se zgodi, če vse svoje skrbi, prošnje in zahvale  Jezusu položimo v dar. Naj bodo minute ali pa ura, ki jo bomo preživeli v cerkvi pred Najsvetejšim v blagoslov in tolažbo nam samim in po nas našim bližnjim.

V soboto bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši se izpostavi Najsvetejše in nato je molitev in čaščenje do 10.15, ko je sveta maša. Popoldan bo v župnijski cerkvi Najsvetejše izpostavljeno od 17. do 19. ure, ko bo sveta maša. Po sveti maši bo Najsvetejše izpostavljeno do 22. ure

V nedeljo je sveta maša ob 7. uri zjutraj in po maši izpostavljeno Najsvetejše do 9. ure. Ob 9. uri je sv. maša, ob 10.30 uri pa obhajamo lepo nedeljo s telovsko procesijo pri sv. Tomažu. Popoldan ob 17. uri se ponovno izpostavi Najsvetejše, ki bo izpostavljeno do 19. ure. Dan češčenja zaključimo z litanijami Srca Jezusovega in blagoslovom z Najsvetejšim. Vzemimo si vsaj nekaj časa za molitev. Pridite in molimo.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU

V nedeljo, 26. junija ob 10.30 uri bomo pri p. c. sv. Tomaža obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo, zato v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ne bo sv. maše.

Človek je precej odvisen od narave. Naravnih ujm (toče, neurja, poplave..), ki vzamejo pridelek zemlje in naredijo veliko škode, je vedno več, zato je še posebej treba prositi in moliti: Treska in hudega vremena. Reši nas, o Gospod.

Človeštvo doživlja krizo. Vojna v Ukrajini. Med ljudmi veliko nestrpnosti in celo sovraštva. Nalezljive bolezni. Vse se draži. Pomanjkanje hrane. Pridite in molimo: Kuge, vojske in lakote. Reši nas, o Gospod. Lepo vabljeni k sveti maši in telovski procesiji.

 

SLOMŠKOV POHOD, 25. junij

Društvo Slomškova romarska pot vabi na pohod ob dnevu državnosti po Slomškovi romarski poti v Žičko kartuzijo, ki bo v soboto, 25. junija 2022. Izhodiščna točka je tudi tukaj pri nas v Šmarju, župnijska cerkev. Ob 6.30 uri je blagoslov romarjev in odhod. Ob 14.30 uri zaključna slovesnost v Žički kartuziji. Ob 15. uri je sv. maša, ki jo bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Ob 17. uri je organiziran prevoz do izhodiščnih točk. Lepo vabljeni.

 

POHOD OD GORCE DO GORCE

Že nekaj let na zadnjo soboto v mesecu juniju poteka pohod OD GORCE DO GORCE. Tudi letos ste vabljeni na ta pohod. Pohod bo v soboto, 25. junija, ko obhajamo tudi državni praznik Dan državnosti. Pohod se začne pri župnijski cerkvi na Sladki Gori. Župnijska cerkev bo od 9. do 12. ure odprta za ogled in osebno molitev. Ob 12. uri je sv. maša v p. c. sv. Mihaela. Lepo vabljeni.

 

NOVA VIŠINA MAŠNEGA ŠTIPENDIJA : V ponedeljek, 9. maja 2022, je v Ljubljani na Rakovniku potekala 130. redna seja Slovenske škofovske konference. Škofje so sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ bo od 4. do 8. julija.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

v mesecu juniju skrbijo verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.