ZAHVALA: Od srede do petka je bila posebna delovna akcija – čistil se je zvonik. V zvoniku je bilo še veliko majhnih delov lesa, pleha, … ki ga je bilo potrebno odstraniti, da se je potem lahko zvonik posesal. V zvoniku je bilo na kubike golobjih odpodakov. Iskrena hvala Srečkotu in vsem, ki ste priskočili na pomoč in opravili to delo. Hvala.

 

ŠMARNICE: V mesecu maju ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Šmarnice za odrasle so zjutraj ob 8. uri, za otroke in mlade pa zvečer ob 19. uri. K šmarnični pobožnosti še posebej vabim  letošnje prvoobhajance in birmance. V času birmanske devetdnevnice je vsak dan sv. maša tudi zvečer.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH: V nedeljo, 22. maja ob 16. uri ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti k Slomškovi kapeli na Pijovce. Prisluhnili bomo božji besedi, šmarničnemu branju in nato bomo zmolili litanije v čast Materi Božji. Lepo vabljeni.

 

DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

V četrtek, 12. maja smo začeli z birmansko devetdnevnico na čast Svetemu Duhu kot neposredno pripravo na podelitev zakramenta svete birme 53 birmankam in birmancem. V času devetdnevnice je sv. maša vsak večer ob 19. uri.

K birmanski devetdnevnici lepo vabim starše in botre. Prav je, da se vsi skupaj duhovno pripravimo na slovesnost podelitve zakramenta sv. birme, ki bo v soboto, 21. maja ob 10. uri.

 

SVETA SPOVED pred slovesnostjo sv. birme

Birmanci in birmanke bodo v tem tednu, v času rednega verouka pristopili k zakramentu sprave – k sveti spovedi. V ponedeljek, 16. in v torek, 17. maja je pred in med sveto mašo priložnost za sveto spoved za starše in botre.

Dragi starši in botri. Lepo vabljeni, da pristopite k zakramentu sprave.

 

SREČANJE Z BIRMOVACEM

Običajno je, da se v času devetdnevnice birmovalec sreča z birmanci in birmankami, ter preveri njihovo versko znanje. V sredo, 18. maja ob 18.30 uri se bo birmovalec g. Tadej Linasi, župnik in dekan, v župnijski cerkvi srečal z našimi kandidati za prejem zakramenta sv. birme. K temu srečanju vabim tudi starše in botre.

Po sv. maši, ob 20. uri se bo birmovalec v župnijski kleti srečal tudi s člani Župnijskega pastoralnega sveta in ključarji. Lepo vabljeni.

 

PRIPRAVA CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA SLOVESNOST SVETE BIRME

Prav je, da se za slovesnost podelitve zakramenta sv. birme cerkev očisti in okrasi ter uredi okolica okoli župnišča in cerkve.

V četrtek, 19. maja ob 17. uri ste dragi starši, birmanci in birmanke lepo povabljeni, da očistite in uredite okolico okoli cerkve in župnišča.

 

SESTANEK KARITAS: V torek, 17. maja ob 20. uri je sestanek sodelavk in sodelavcev naše župnijske Karitas. Lepo vabljeni.

 

ORATORIJ je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja.

Veroučenci so prijavnice dobili pri uri verouka. Prijavnice lahko dobite tudi spletni strani župnije in v župnišču.

Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.