ZAHVALA

V soboto, 30. aprila je bila delovna akcija – čistil se je zvonik in podstrešje cerkve. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali pri tej delovni akciji. Iskrena hvala tudi za postrežbo.

 

ŠMARNICE

Mesec maj je Marijin mesec. V tem mesecu nabiramo šmarnice za Marijo, zato ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Za odrasle so šmarnice vsak dan zjutraj ob 8. uri, za otroke in mladino pa zvečer ob 19. uri. K šmarnični pobožnosti še posebej vabim  letošnje prvoobhajance in birmance.

 

ŠMARNICE PRI DOLENČEVI KAPELI V DRAGOMILEM

Danes, v nedeljo, 8. maja ob 16. uri ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti, ki jo bomo imeli pri Dolenčevi kapeli v Dragomilem.

 

SESTANEK S STARŠI PRVOOBHAJANCEV/JANK

Slovesnost prvega sv. obhajila bo v nedeljo, 29. maja ob 10.15 uri. Prav je, da se na to slovesnost tudi pripravimo, zato vabim starše letošnjih prvoobhajancev/jank na sestanek, ki bo  v ponedeljek, 9. maja v župnijski cerkvi po šmarnični pobožnosti, torej ob 19.30 uri. Dragi starši, lepo vabljeni.

 

DEKANIJSKI SINODALNI DAN

Papež Frančišek je zapisal: »Namen sinode je v navduševanju, da začenjamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«. Oktobra 2021 se je začel sinodalni proces na ravni župnij. Po župnijah je sinodalni proces potekal v različnih skupinah (ŽPS, mladinci, pevski zbor, Karitas, …). Sedaj smo povabljeni, da se sinodalni koordinatorji zberejo na dekanijskem sinodalnem dnevu. Dekanijski »sinodalni večer« bo za našo dekanijo potekal v župniji Šmarje pri Jelšah, v sredo, 11. maja s pričetkom ob 18.30 uri. Dobimo se v veroučni učilnici pod Muzejem baroka.

 

DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

Letos se na prejem zakramenta sv. birme pripravlja 53 veroučencev 9. razreda. V četrtek, 12. maja pričnemo z devetdnevnico na čast Svetemu Duhu. To je neposredna priprava na prejem zakrament svete birme, ki bo v soboto 21. maja, ob 10. uri v župnijski cerkvi. Zakrament sv. birme bo našim birmancem/kam podelil g. župnik in dekan Tadej Linasi. Birmovalec se bo z birmanci srečal v sredo, 18. maja ob 18.30 uri. K temu srečanju vabim tudi starše in botre.

Po sv. maši se bo naš birmovalec v župnijski kleti srečal tudi s člani ŽPS in ključarji. Devetdnevnica bo vsak večer ob 19. uri v župnijski cerkvi.

K devetdnevnici lepo vabim birmance/ke, starše in botre. Naj bo to res duhovna priprava na prejem zakramenta sv. birme.

 

TEČAJ ALFA

V petek, 13. maja ob 18. uri tečaj Alfa za veroučence 8. razreda, zato veroučenci 8. razreda v tem tednu nimajo verouka.

 

TEDNIK DRUŽINA

V letu 2022 Družina praznuje 70-letnico izhajanja. Ob tem jubileju se uredništvo zahvaljuje za zvestobo vsem bralcem in naročnikom.

Tednik Družina je že desetletja zanesljiva leča, skozi katero slovenski kristjani presojamo svet in naš čas, je zvesti spremljevalec in trdna opora v nepredvidljivosti sodobnega časa. Zato se skupaj veselimo okroglega jubileja Družine!

Družina vas vabi, da izkoristite priložnost in izpolnite naročilnico za enomesečno brezplačno prejemanje.

Naročilnice so na stranskem oltarju.

Izpolnjeno naročilnico prihodnjo nedeljo oddate v zakristiji.

 

ORATORIJ

Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Prijavnice za oratorij bodo na razpolago od ponedeljka, 9. maja naprej. Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.