ZAHVALA

Za nami so največji prazniki naše vere. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste prispevali svoj delež k praznovanju velike noči. Hvala bralcem Božje besede in pasijona, postavljavcem božjega groba, za praznično okrasitev našega svetišča, godbi na pihala, pevkam, pevcem in organistkam, ministrantom, propedevtom, mežnarju, pritrkovalcu, ključarjem, … za dobrote, ki ste jih prinesli in za pripravo velikonočne pogostitve. Iskreno se zahvaljujem obema duhovnima pomočnikoma g. Janezu Kozincu in Janezu Zupancu.

Hvala vsem, da smo skupaj lepo obhajali velikonočne praznike.

ŠMARNICE: Mesec maj je mesec, ki je posvečen Božji materi Mariji. V tem mesecu nabiramo šmarnice za Marijo, zato ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Šmarnice so vsak dan zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. K šmarnični pobožnosti so še posebej vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci. S šmarnicami bomo začeli v torek, 3. maja. Dragi otroci in starši lepo vabljeni. Šmarnice za otroke Marija ima rada vse otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih.

Šmarnice za odrasle Marija ima mnogo oblek nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje matere.

 

MARKOVA PROCESIJA: V ponedeljek, 25. aprila je god sv. Marka. Ta dan bo ob 19. uri Markova procesija in nato sv. maša pri sv. Miklavžu. Lepo vabljeni!

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE: »Pojdi in popravi mojo Cerkev!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki bo v Cerkvi v Sloveniji potekal od 1. do 8. maja 2022. Vsak duhovni poklic je dar, ni stvar samo moje odločitve. Gre za odgovor na klic, ki ga začutim v sebi in nanj odgovorim v vsej iskrenosti in odgovornosti. Pri odgovoru je potreben pogum in zaupanje. Ravno zato je potrebno prositi Gospoda, da bi tisti, ki v sebi čutijo Božji klic, imeli ta pogum izreči svoj »Tukaj sem«. V tem tednu smo prav vsi povabljeni, da svoje molitve še posebej namenimo za nove duhovniške poklice, tudi s prošnjo, da se iz naše župnije kdo odloči in stopi na pot duhovništva ali redovništva.

 

FLORJANOVA NEDELJA: V sredo, 4. maja obhajamo god sv. Florjana, ki je zavetnik gasilcev in gasilk. V nedeljo, 8. maja bomo obhajali Florjanovo nedeljo. Pri pozni sv. maši, ob 10.15 uri bodo gasilci in gasilke se priporočili sv. Florijanu. Bog in Božja mati Marija naj jih varujeta in blagoslavljata.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV bo v ponedeljek, 2. maja ob 19.30 uri v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

SESTANEK S STARŠI BIRMANCEV in BIRMANK

Čas podelitve zakramenta sv. birme se hitro bliža, zato vabim starše na sestanek, ki bo v sredo, 4. maja ob 19.30 uri v župnijski cerkvi.

 

PRVA NEDELJA – 1. maj : Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

PRVI PETEK – 6. maj

Na prvi petek v mesecu sta sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA – 7. maj: Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 22. ure.

 

ORATORIJ: Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Prijavnice za oratorij bodo na razpolago od 8. maja naprej. Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

v mesecu aprilu skrbijo verniki iz Vrha in Močel. Iskrena hvala, da ste v tem mesecu skrbeli za lepoto našega svetišča in veroučnih učilnic. V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.