PRESTAVITEV URE:

Iz sobote na nedeljo se je prestavila ura in tako smo prešli na poletni čas. Od sedaj naprej so večerne sv. maše ob 19. uri.

 

POSTNA SPODBUDA :

V sredo, 31. marca ob 19. uri bomo v župnijski cerkvi pred Najsvetejšim brali Lukov evangelij od 15. do 18. poglavja. Lepo vabljeni.

 

KRIŽEV POT:

Ob postnih petkih je pol ure pred večerno sveto mašo v župnijski cerkvi molitev križevega pota. Molitev križevega pota vodijo pevke in pevci naših zborov.

V nedeljo, 3. aprila ob 15. uri je križev pot med kapelicami k sv. Roku. Križev pot namenjamo za nove duhovniške in redovniške poklice. Pri tem križevem potu sodelujejo birmanke in birmanci. K temu križevemu potu še posebej vabim starše letošnjih birmancev, birmank in njihove botre. Začnemo v župnijski cerkvi. V primeru slabega vremena je križev pot v župnijski cerkvi. Pridite in molimo.

 

DUHOVNE VAJE

Od 1. do 3. aprila imamo na Sladki Gori duhovne za mladince in animatorje. Lepo vabljeni.

ČETRTEK pred PRVIM PETKOM: V četrtek pred prvim petkom ste vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške  poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 18.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 19. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK v MESECU: Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Ob 18.30 uri je križev pot. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Najsvetejše je izpostavljeno do 22 . ure.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Okoli cerkve se je začel postavljati oder za fasado. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za obnovo in potrebe župnije.

 

ORATORIJ

Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji.

Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Ignacij je eden ključnih svetnikov, ki je močno zaznamoval zgodovino Cerkve. Ignacijevo hrepenenje po karieri in slavi je v marsičem podobno vrednotam sodobne kulture in s tega vidika je njegovo spreobrnjenje še toliko bolj sporočilno.

Vrednote, ki jih še posebej izpostavljamo v življenju sv. Ignacija Lojolskega, so neustrašnost, razločevanje, romanje, šolanje in služenje. Geslo letošnjega oratorija je »Za Božjo slavo«. To je krajša različica Ignacijevega oz. jezuitskega gesla: »Za večjo Božjo slavo« Naslov dobro povzema Ignacijevo življenje po spreobrnjenju. Če si je Ignacij kot vitez in vojak predvsem prizadeval, da bi postal čimbolj slaven, priljubljen in uspešen, se je od spreobrnjenja dalje začel truditi za Božjo in ne več za svojo slavo.

Oratorij bomo imeli prvi teden v juliju, od 4. do 8. julija. Že sedaj lepo vabljeni.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE in ČRNO GORO

Vabljeni na romanje v Međugorje od 27. do 30. aprila 2022. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali na tel. št. 031/658 455 (Marinka). Cena romanja je 135€.

Akontacija je 50€. Lepo vabljeni.

Od 14. do 18. septembra 2022 pa imamo romanje v Črno Goro. Cena romanja je 399€. Možnost odplačevanja na obroke. Lepo vabljeni!

Prvi dan prispemo v Budvo. Drugi dan obiščemo Kotor, Lovčen in Cetinje. Tretji dan si ogledamo samostan Ostrog, Podgorico in Čemovsko polje. Četrti dan so naše postaje: Skadarsko jezero – Bar – sv. Štefan – Budva in zadnji dan:  Perast – Gospa od Škrpjela in nato gremo domov, kamor pridemo v poznih nočnih urah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu za naše svetišče in veroučne prostore skrbijo verniki iz Vrha in Močel. Vernikom iz Predela in Senovice se zahvaljujem, da ste v mesecu marcu skrbeli za lepoto in snažnost našega svetišča in veroučnih prostorov.